A pöttyös minta a divat nagy klasszikusa, amit általában a nőies, romantikus, retró stílushoz kötünk. Ám idén a modern öltözékekben is helytáll, a legmenőbb trendekhez kapcsolódik tavasszal.

hirdetés

A divat sohasem feledkezik meg igazán a pöttyös minta bájáról, jóformán a negyvenes-ötvenes évek óta tartogatja gyűjtőtégelyében ezt a roppant nőies printet. Időnként előhúzza tarsolyából, leporolja, majd háttérbe helyezi, de lényegében nagy becsben őrizgeti szezonról szezonra.

Általában tavasszal és nyáron kapnak szabad teret a pöttyök, és főként olyan irányzatokban bukkannak fel, melyek az eleganciát és a nőiességet éltetik. A retró trendek szintén tenyerükön hordozzák a népszerű mintázatot, ami idén, ha nem is annyira szokatlan, de kissé új oldaláról mutatkozik be.

A pöttyös minta megunhatatlan: színes, vagány és modern öltözékekben is kipróbálja a divat

Idén számos luxusmárka beemelte tavaszi kollekciójába a pöttyös printet, még a Chanelnál is helyet kapott, pedig a divatház a kockás anyagok szerelmese. Azt már tudjuk, hogy fekete-fehérben igencsak elegáns, klasszikus képet mutatnak a pöttyök, míg a színes anyagokon bohém, retró stílusban tetszelegnek, de hogy mindez hogyan hat a modern divatfelfogással keverve, csak most derül ki igazán.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ezúttal farmernadrágokon, blézereken és blúzokon, sőt táskákon is felbukkan a pöttyös minta, amit sokféle verzióban tálal az idei divat. A klasszikus vonal megmarad a fekete-fehér kombinációkkal, illetve a csinos kis tweedzakókkal, balerinacipőkkel megcsillantva, ám most a maszkulin stílus vagány lazasága is beúszik a képbe.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Az élénk színblokkokat variáló trendek sem siklanak át a pöttyös mintázatokban rejlő lehetőségek felett. A pöttyök színe visszaköszönhet a kiegészítőkben, vagy feltűnő tónusokkal találkozhat. Bár ebben az irányvonalban felfedezhető a romantikusan nőies retró sikk, a meglepő színtársításoknak köszönhetően modern hatást keltenek az efféle vibráló szettek.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Te hogy viseled idén a pöttyös darabokat?

 

Kiemelt kép: Kirstin Sinclair/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés