A kilencvenes évek egyik legmegosztóbb divatvívmánya volt, ami úgy tűnik, nem múlt el nyomtalanul. A katonai stílusú, vastag talpú bakancs ma is felbukkan a retró trendekben, sőt, a szezon koronázatlan sztárja!

hirdetés

Minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy elbaltázza a nőiességet: ormótlan, hernyótalpas kialakításával nem ez a legsikkesebb bakancs a téli divatban, mégis vonzza a figyelmet, és stílushatárokat döntöget. Fűzős és csatos változatban is bekerült a divatimádók kedvencei közé, pedig nincs benne semmi csábító, hacsak nem a praktikussága. Hóban, sárban, latyakban, valóban ideális, viszont rém könnyedén eltolhatja az arányokat, mivel meglehetősen szélesíti a lábfejet.

Visszatért a hernyótalpas bakancs

Patacipő, csótányroppantó, hernyótalpas hótaposó – csak néhány a ma is népszerű lábbeli egykori gúnynevei közül. Bár a kilencvenes évek végén sokan hordták, többnyire rétegdivatnak számított, hiszen a legjobb indulattal sem lehetett beletuszkolni a nőiesebb stílusokba.

A régi dizájn ugyan nem sokat, a mai divatszemlélet viszont annál többet változott, így a vastag talpú bakancs most abszolút szabad teret kap. Kosztümnadrággal, szoknyával, ruhával egyaránt összeboronálható, de az igazi terepe mégiscsak a vagány grunge és vagabond stílus. Bár ütős szetteket lehet összehozni vele, hibaforrásként sem utolsó: amellett, hogy optikailag megrövidítheti a lábakat, az öltözék összhatásán éppúgy sokat ronthat.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés