A steppelt kabát tavaly tűnt fel a palettán és szinte egy pillanat alatt óriási kedvenccé vált. Eleinte a legtöbben még furcsán méregették II. Erzsébet királynő kedvenc fazonját, ám a trendkedvelők szinte azonnal rákaptak. Azóta mindenhol felbukkan, népszerűségét pedig tovább növeli, hogy még nőies ruhával is jól mutat.

hirdetés

A steppelt kabát már évtizedek óta az olasz nők egyik nélkülözhetetlen darabja. A fazon a kétezres évek elején jelent meg először, és szinte ellepte a mediterrán ország sikkes butikjait. A felöltő rengeteg formában felbukkant, vannak egészen hosszú és csípőig érő verziók is. A gombolásokkal, cipzárakkal patentokkal úgyszintén szívesen variálnak a tervezők.

A steppelt kabát a nőies ruhatár alapdarabja idén: minden összeállításban jól mutat

A rajongás nem véletlen, hiszen a kabát könnyen rétegezhető, és szó szerint bármilyen stílusban megállja a helyét. Enyhén oversize, így a vastagabb pulóverek sem jelentenek számára problémát. A kínálatból a nőies megjelenés kedvelői is bátran szemezgethetnek, mivel a túlméretezett szabások egy részét csinos megkötők, övek dobják fel, így nem szélesítik optikailag a sziluettet.

A steppelt kabát nem csak az olasz nők ruhatárában bukkan fel rendszeresen, mivel II. Erzsébet királynő nagy kedvelője a fazonnak. Többször mutatkozott már ilyen kreációban, sőt még steppelt mellények is gazdagítják a gyűjteményét. Ezek után biztosak lehetünk benne, hogy egy valóban kifinomult darabról van szó, amire még a királynő is igent mond.

 

A steppelt kabát jól mutat farmerral, bakanccsal és kötött pulóverrel. Ám az eleganciának sem az ellensége, variálhatod szoknyával, hosszított fazonú rövidnadrággal és magas sarkú csizmával. Ha pedig szereted a romantikusabb, bájosabb összeállításokat, akkor jöhetnek az egészruhák. Ezeket a darabokat sem kell még félretenned, vastagabb harisnyával, rétegezve bekerülhetnek a megjelenésbe.

A fekete mellett rengeteg színes ruhadarabbal találkozhatsz az üzletekben, ezeket érdemes közelebbről szemügyre venni. Idén hódítanak a színes kabátok, és a kötött szvetterek divatját is a vagány árnyalatok uralják. Egy vidám tónusú steppelt kabát elképesztően fel tudja pezsdíteni a megjelenést. Ha pedig nem szeretnél nagyon feltűnő darabot, akkor maradj a jól bevált bézsnél. A krémes árnyalatok egész évben porondon vannak.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés