Az elegáns kreációk mellett a vagány, lazább darabok sem hiányozhatnak a tavaszi divatból. A kínálatban már sokadjára tűnik fel az ingkabát, ami mostanra az átmeneti szezon egyik most-have-ja lett. A mindenféle kockás, oversize fazonok mellett megjelentek a nőiesebb, övvel karcsúsított és rövidebbre szabott változatok.

hirdetés

Az ingkabát pár szezonnal ezelőtt tért vissza a divatba, és azonnal tarolt. A kilencvenes évek laza kabátkája sokáig pihent az elfeledett trendek között, pedig kifejezetten praktikus és vagány darab. Mostanra azonban az is kikristályosodott, hogy számtalan lehetőség rejlik benne, erre a legjobb példa, hogy különféle megújult formákban került be ismét a kollekciókba, vagyis elképesztően sokoldalú.

Ősszel már nyilvánvaló volt, hogy az ingkabát egy csapásra kitúrja uralkodói pozíciójukból a széldzsekiket és a bőrkabátokat. Bár ezek a trendek egymás mellett, párhuzamosan futottak, a legtöbb átmeneti kabátkát sikerült háttérbe szorítania a kilencvenes évek nagy kedvencének. Az üzletek kínálatát szinte elárasztották az ingkabátok, melyek az enyhe idő betörésével újra előbukkannak.

A tavaszi divatban ismét főszerepet kap az ingfazonú átmeneti kabátka. Mindenféle formában találkozhatunk vele az új kollekciókban. Továbbra is élen járnak a klasszikus, túlméretezett darabok, ám a nőies stílus kedvelőinek sem kell lemondania erről a divatholmiről, hiszen újdonságként jelennek meg a kínálatban a karcsúsított vonalú, övvel megbolondított felöltők, melyek nem vesznek össze az elegánsabb öltözékekkel.

Mindennel jól mutat az ingkabát: nem véletlen, hogy ez a szezon kedvence

Az ingkabát nagyszerűen kihasználható az átmeneti időszakban, mivel könnyű rétegezni, legtöbbször meleg anyagból készül, és sokféle stílusban kombinálható. Ha a hidegebb napokon sem szeretnéd nélkülözni ezt a kreációt, akkor válassz hosszú verziót, melyből kockás és egyszínű fazonra egyaránt szert tehetsz.

Ezeket a darabokat könnyedén összeboronálhatod kapucnis pulóverrel és farmerral, ám az egészruhák, szoknyák sem jelentenek számukra problémát.

Tavasszal végre előkerülhetnek a könnyed, „szaladgálós” szettek. Ezek az összeállítások általában csupa kényelmes alapdarabból épülnek fel. Tökéletesen megfelelnek a hétköznapi tevékenységekhez, mégis divatosak és egyéniséghez szabhatók. Nem kell túl komolyan venni a dolgokat, csak kapd fel a kedvenc farmered egy pulóverrel vagy toppal, egészítsd ki egy kényelmes lábbelivel és az ingkabáttal.

Bár a kockás ingkabát magában hordozza a lazaságot, vagányságot, bátran elsütheted szoknyás szerelésekben is, sőt, egészruhákkal úgyszintén jól mutat. Persze jó, ha a cipő éppúgy passzol a kompozícióhoz, ugyanakkor a stílusmixek engedélyével bakanccsal vagy hernyótalpú csizmával sem hibázhatsz. A kissé nőiesebb, visszafogottabb kabátkák esetében pedig előkerülhet a térdig érő csizma.

Az ingkabátok legújabb generációját övvel egészítették ki a tervezők, így a fazon maximálisan a derékra helyezi a hangsúlyt. Az efféle darabokat szoknyával és nadrággal egyaránt kombinálhatod. Ezekben a szettekben a felöltő a központi elem, így nem szükséges annyira túlbonyolítani a szerelést.

A rövidebb fazonú blézerek már ősszel meghódították a divatot, tavasszal pedig csak tovább folytatódik az őrület. Ehhez igazodva az ingkabátból is készült rövidebb verzió. Az efféle megoldások jellemzően a csípő felett végződnek, magas derekú nadrággal pedig igazán prímán mutatnak.

Az egyszínű fazonok mellett kockásat, tyúklábmintásat szintén találhatsz a felhozatalban. A bájos buklét úgyszintén beemelték a trendek közé, ezt akár már pliszírozott szoknyával is kipróbálhatod.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés