A nyolcvanas évek közkedvelt darabja ismét hódít, és sokkal több lehetőség rejlik benne, mint azt elsőre gondolnád! A népszerű bőrdzseki ismét teret nyert magának a tavaszi kabátfazonok között, a divat nem véletlenül kapta szárnyra idén is. Nem feltétlenül kelt vagány, lezser hatást, rengeteget jelent a fazon, de az sem mindegy, mivel kerül párosításra.

hirdetés

Az alapvetően vagánynak titulált bőrkabát valóban dögös, vadóc külsőt kölcsönöz, ám a nőiesség sem áll olyan messze ettől a határozott megjelenést eredményező darabtól. Nem csak a rockerek által viselt éjfekete, szegecses változat kapható már az üzletekben, különböző színben és fazonban meg lehet vásárolni a népszerű tavaszi kabátot. Attól függően, hogy mivel párosul, rendkívül változatossá tehető vele a megjelenés. Bátran lehet viselni szoknyával, elegánsabb nadrággal vagy ruhával, manapság egyébként is hatalmas sikk a különböző stílusok összeboronálása.

 

A bőrdzseki ilyen változatos lehet: idén ismét felkapta a divat

A nyolcvanas években aligha készült olyan film, amelyben ne húztak volna az egyik szereplőre bőrkabátot. Ráadásul nem csupán a mozifilmekben volt népszerű öltözék, a divatmagazinok éppúgy hemzsegtek a vagány, dögös darabokban. Abban az időben a bőrdzseki akkora trenddé nőtte ki magát, hogy már nem volt olyan nő és férfi, akinek ne lapult volna egy a szekrényében.

Bár a fekete az igazi klasszikus, már akkoriban is megjelentek a különböző színváltozatok. A vörös kabátot már csak egy gyönyörű piros árnyalatú rúzs tette szexibbé.

A bőrdzseki egy pillanat alatt nőiessé varázsolható, bátran viselhető különböző fazonú szoknyákkal, legyen szó hosszú vagy rövid változatról, az összkép garantáltan nem okoz csalódást. Ez a párosítás inkább a sportos elegancia vonalán mozog, különösen akkor, ha edzőcipővel társul a szett. Egy magas sarkú cipő máris nőiesebbé teszi az eredményt, ám önmagában sem nevezhető lezsernek vagy slamposnak. A ruhadarabok mellett érdemes kifinomult kiegészítőkkel is trükközni.

Nem csak az számít, hogy mivel kerül össze az öltözékben a bőrdzseki. Maga a fazon is rengeteget nyom a latban, a karcsúsított vagy derékban megkötős verziók kifejezetten előnyösen formálják az alakot. A hosszú kabátok szintén roppant csinosak, optikailag nyújtanak, ám az alacsony termettel megáldott nőknek nem árt vigyázni ezekkel a darabokkal.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés