A kényelmes és szuper divatos oversize pulcsi viselése könnyen problémába ütközhet, hiszen a bővebb fazonok olykor előnytelenül szélesíthetik, tömbszerűvé formálhatják a felsőtestet. Éppen ezért szükség van néhány hasznos trükk, praktika bevetésére ahhoz, hogy az összeállítás nőies, csinos összképet eredményezzen. Mutatjuk, hogyan érdemes viselni az őszi-téli szezon legkedveltebb felsőit.

hirdetés

Az oversize pulcsi nem szélesít, ha így viseled

Övvel karcsúsítható

A túlméretezett pulóverek remekül mutatnak övvel összefogva, pláne a hosszabban lenyúló fazonok. Mivel a bő holmik elfedik a nőies vonalakat és tömbszerűvé teszik a felsőtestet, mindenképpen érdemes kiemelni a karcsúbb részeket. Akinek homokóraalakja van, az inkább a deréktájékot hangsúlyozza, míg az almaalkatúak a mell alá helyezzék fel az övet a csinos hatás érdekében.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Farmernadrággal nagyon stílusos

A szimpla hétköznapokon sokan imádják a farmernadrág és a kötött pulcsi kombinációját, a legtöbben a hanyag eleganciát helyezik előtérbe. Ehhez egy farmeres-pulóveres összeállítás remek alapnak bizonyul, könnyedén sikkessé tehető pár különlegesebb kiegészítővel.

A túlméretezett felső optikailag könnyedén rádobhat pár kilót az alakra, ezért mindenképpen érdemes valahol tagolni a felsőtestet. Remek megoldás, ha elöl betűröd a nadrágba, ettől fókuszba kerül a derékvonal, mégsem válik mesterkéltté a megjelenés.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Blézerrel elegáns

A blézer mindent elegánssá tesz, még az oversize pulcsi is egészen más hatást kelt mellette. Nagyon fontos, hogy a túlméretezett felsőkre szigorúan tilos karcsúsított, szűk szabású blézert húzni, mert az ember lánya garantáltan úgy néz ki ettől a kombinációtól, mint egy Michelin baba. Ha a szűk fazon alá betömörül a vastag anyag, az roppant előnytelen hatást kelt a sziluett formáját illetően.

A nagyobb méretű pulóver és blézer párosát éppúgy lehet karcsúsítani egy öv segítségével. Ilyenkor a kiegészítő a felső rétegre kerüljön, és arra ügyelj, hogy az alsó anyagot gondosan igazgasd el, ne legyenek csúnya gyűrődések és kitüremkedések, amelyek lerombolnák az összképet.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Az oversize pulcsit egyszerű vonalvezetésű, túlméretezett blézerrel is kombinálhatod, a kettő kombinációja zseniálisan mutat, az utcai divat imádja ezt a párost. Ilyenkor a nadrág fazonjára célszerű fokozottan ügyelni. Inkább szűkebb szárú megoldással boronáld össze a bőhatású holmikat, hogy ne veszítsen nőiességéből az outfit.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Harisnyával és leggings mellett is jól mutat

A hosszabb, túlméretezett darabokat bátran viselheted harisnyával, de egy vékonyabb leggings mellett szintén jól mutatnak. Mivel a lábakon nem gyülekezik egy tonnányi ruhaanyag, nem rontja le az összképet, és nem teszi tömbszerűvé, formátlanná a testet. Ha kabáttal viseled az oversize felsőket, mindenképpen hosszabb verzióval kombináld, hogy az outfit optikailag nyújtsa az alakot.

Képek: Edward Berthelot/Melodie Jeng/Getty Images.

 

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Melegítővel is sikkes

A hétvégéken, kirándulások, bevásárlás alkalmával egy melegítőnadrág mellett is elképesztően jól mutat a túlméretezett pulcsi. Mivel a mackóalsók általában bővebb fazonúak, ezért egy szintén oversize felsővel párosítva könnyedén előnytelenné válhat a laza ruhadarab. A farmernadrágoknál bevetetett trükk ebben az esetben is garantáltan beválik, a lezser szett egyetlen mozdulattal csinossá formálható.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Melodie Jeng/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés