Sokan már csak azért sem szeretnek vásárolni menni, mert nagyon nehéz olyan ruhadarabokat találni, ami minden egyes ponton remekül passzol az alakhoz. A túlzottan bő részek még az alapvetően csinos fazonokat is előnytelenné teszik, így brutálisan elrontják az összképet. Ám a tökéletes méret kialakítása varrás nélkül is lehetséges, a karcsúsítás egyetlen apró trükkel megoldható.

hirdetés

Egyes ruhadarabok itt-ott szűknek, míg mások inkább túlzottan bőnek bizonyulnak. A második eshetőség még nem akkora tragédia, nem kell, hogy ez billentse a mérleg nyelvét afelé, hogy az egyébként tetszetős ruhadarab a boltban maradjon, vagy a kukában landoljon. Egyetlen apró trükkel orvosolható, a bővebb részek karcsúsításával az összkép máris vonzóbbá válik.

Azt azonban nem árt figyelembe venni, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a karcsúsítani kívánt ruhadarab. Bizonyos anyagok könnyebben elnyúlnak, elveszítik tartásukat, ilyenek például a finomszálas kötöttek.

A karcsúsítás pillanatok alatt megoldható: te is meg tudod csinálni, ráadásul varrás nélkül

Tavasszal sokan nagyon belelendülnek az edzésbe, ennek következtében pedig azok a ruhadarabok, amelyek mindeddig pont megfelelő méretűnek bizonyultak, kissé bővebbé válhatnak. A derékvonalnál buggyos fazonok nagyon kevés nőnek állnak jól, pedig sokszor az is megesik, hogy bizonyos anyagok egyszerűen elnyúlnak a mosás, vasalás következtében, ezáltal torzul az egész fazon.

Ezeknek a ruháknak azonban nem kell sem a szekrény mélyén, sem pedig a kukában kikötniük. Egyetlen apró trükk segítségével máris karcsúvá varázsolhatók. Csupán egy vékony, merev karperecre és egy hajgumira van szükség.

Nem csupán fogyás után okozhat problémát a bő fazon, olykor nagyon nehéz olyan ruhákat találni, amelyek a fenék és derék íveire egyaránt tökéletesen passzolnak. Az egészuhák esetében, különösen, ha alakkövető fazonról van szó, gyakran megesik, hogy ami a csípőt és a hátsót szépen hangsúlyozza, az a derékvonalon kissé bővebb.

Nyilván egy szélesebb öv is szépen orvosolhatja ezt a problémát, de ha azt szeretnéd, hogy a szabás éppen annyira tapadjon a formás vonalakra, amennyire szükséges, és ízlésesen emeljék ki a nőies sziluettet, csalhatsz egy picit.

Manapság irtó divatosak az oversize, valamint egyenes szabású fazonok, melyek nem mindenkinek állnak jól. Ezeket a darabokat szintén egy karperec és egy hajgumi segítségével pillanatok alatt be lehet szűkíteni. Bizonyos fazonoknál az anyag átszabása teljesen felesleges, így a szűkítő varrásokkal sem kell bajlódni.

Ez a könnyű, varrás nélkül is karcsúsító trükk nem csak azért remek megoldás, mert csinosabbá formálja a ruhákat. Az egyszerű szabást hihetetlenül feldobja a kis gyűrött részlet, így a megjelenést sokkal különlegesebbé, nőiesebbé varázsolja.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés