A tavaszi szettek összeállításához is jól jönnek a praktikus alaknyújtó tippek, testmagasságtól függetlenül. Ezekre a részletekre érdemes odafigyelni a szezonban.

hirdetés

Habár az alaknyújtó praktikákat a legtöbben főleg a téli szezonban alkalmazzák a vastag holmik és kabátok miatt, a tavaszi időszak réteges öltözködése éppúgy szélesítheti és összetömörítheti az alakot. Mindaddig, amíg nem köszönt be a kánikula, a ruhára és vékonyka blúzra, pólóra olykor elfér még a blézer, pulóver vagy kabát, a stílusos, csinos eredményhez pedig abszolút figyelni kell a részletekre.

A profi stylist zseniális tippekkel látja el követőit, apróságokra hívja fel a figyelmet, amelyek nélkülözhetetlenek az előnyös megjelenéshez. Nincs extra varázserő a kezében, szettjei mégis szemmel láthatóan sikkesek, stílusosak, valamint előnyösen formálják a sziluettet, nem tolják el optikailag a testarányokat.

Alaknyújtó tippek tavaszi szettekhez

Hosszú kabátok

A tavaszi időszakban, főként az átmeneti, hűvösebb napokon nélkülözhetetlenek a felöltők. A kabátok közül érdemes úgy válogatni, hogy a fazon ne rontsa el szélesítő hatásával az összképet, sokkal inkább alaknyújtó hatással bírjon. A hosszú ballonkabátok például rendkívül népszerűek idén, a francia nők pedig nem véletlenül rajonganak a stílusos, elegáns darabokért.

Ha hosszú szoknyával viseled a trencskót, érdemes figyelembe venni a kabát hosszát. A legjobb, ha a vékony kabátka túllóg a szoknya alján, így nem töri meg a test hosszanti vonalát. Az sem mindegy, hogy milyen tónusokat kombinálsz. A hosszú, lábszárközépig vagy bokáig érő kabátok nem a legelőnyösebb területre helyezik a fókuszt, azonban testszínű vagy visszafogott cipőkkel, a nadrággal vagy a szoknyával harmonizáló árnyalatú lábbelikkel könnyedén elkerülheted a szélesítő hatást.

Színek harmóniája

Nem feltétlenül kell teljesen monokróm szettet összeállítani, azonban a színek harmóniájára nem árt jobban odafigyelni ahhoz, hogy a réteges összeállítások valóban csinosan mutassanak. Jó, ha az alsó réteg összhangban van színügyileg, míg a kiegészítőkkel bátran trükközhetsz, s izgalmasabbá teheted a tavaszi megjelenésedet.

Amennyiben hosszú felöltőt viselsz, az sem rossz megoldás, ha a nadrág vagy a szoknya, illetve a kardigán esetleg a blézer árnyalata passzol egymáshoz. Ilyenkor a blúz tónusa eltérhet az összecsengő árnyalatoktól, viszont nem árt, ha a derékvonal hangsúlyos, ezért érdemes magasabb derekú nadrágot választani.

Nem muszáj kizárólag elegáns összeállításokban gondolkodni, egy farmeres szettben is érvényesülhet az alaknyújtó, karcsúsító hatás. A farmer farmerrel kombináció igazán stílusosnak számít az idei tavaszi szezonban, ha farmeringgel párosítod a kedvenc farmeredet, s ahhoz választasz élénkebb, színesebb darabokat felső rétegként, garantáltan csinos lesz az eredmény.

Fókuszban a derékvonal

Nem meglepő, ám annál fontosabb, hogy a legkarcsúbb területre célszerű terelni a hangsúlyt. A stylist a lábak nyújtásában látja az alaknyújtó öltözködés aduászát, amihez nélkülözhetetlen, hogy a csípőről a derékvonalra terelődjön a fókusz. Ezt magas derekú nadrágokkal és a felsők betűrésével a legegyszerűbb megoldani.

De mi van akkor, ha oversize blézert viselsz, vagy zárt, hosszú felöltőt kell választanod a hűvösebb idő miatt? Ilyenkor nem sokra mész a magas derekú nadrágokkal, hiszen a derékvonal a pluszréteg miatt teljesen takarásba kerül. A stylistnak erre is van egy remek ötlete. A derékvonalat mindenképpen ki kell emelni, ha másképp nem, egy öv segítségével. Bár a blézer épp a legszélesebb testtájéknál végződik, a hangsúly mégis a karcsú derékra kerül, a lábak pedig sokkal hosszabbnak tűnnek.

Erre az is rátesz egy lapáttal, amennyiben testszínű, visszafogott darabokból áll a szett alsó része. A nadrág és a cipő sem kirívó vagy feltűnő, nincs hatalmas árnyalatbéli kontraszt, ami lentebb terelné a tekintetet, ezáltal abszolút elkerülhető az alakromboló hatás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés