A tavaszi időjárás igencsak szeszélyes, így nem árt a folyamatosan változó viszonyokhoz igazítani az öltözködést. Ehhez érdemes vékonyabb és vastagabb rétegekkel megalapozni az összeállítást, így amint kisüt a nap, le lehet dobni a korai órákban még szükséges felsőrészt anélkül, hogy a teljes szettet le kellene cserélni a melegebb hőmérséklet miatt. A rétegekkel való trükközés nem feltétlenül megy a nőiesség kárára, sőt kényelmesen megoldhatod a dolgot, ha akad egy puha, divatos kardigán a ruhatáradban.

hirdetés

AIdén sokféleképpen divatos a kardigán: a nőiesség sem áll tőle távol

Hosszú, rövid, szűk és oversize verzióban éppúgy divatos a jó öreg kardigán, teljesen mindegy, hogy mivel kerül párosításra, garantáltan sikkessé teszi a megjelenést. A tavaszi időszak egyik leghasznosabb darabja lehet, bármilyen stílusú szettben megállja a helyét.

A hosszú fazonnal nem árt vigyázni

A hosszú fazonú kardigánok esetén egy hajszálon múlik, hogy előnyös vagy inkább előnytelen lesz az összeállítás. A kérdés azon áll vagy bukik, hogy meddig ér a felsőrész, a probléma az alacsony termetű nőket érinti leginkább. Mivel ezek a darabok általában bővebb szabással rendelkeznek, sokat lendíthet az összképen, ha derékban húzott, megkötővel vagy övvel ellátott fazon kerül bele a szettbe. Ez esetben máris kihangsúlyozza a nőies formákat, és csinosnak mutatja az alakot.

 

Vibráló színekben igazán különleges

Az egyszerűbb, letisztult szettek mellé érdemes bevetni a vibráló tónusokban pompázó darabokat. Egy csinos kardigán elegánssá és nőiessé teszi az összképet, egy feltűnőbb árnyalat pedig nem csupán kifinomult ízlést tükröz, a tavaszi hangulatot éppúgy megteremti.

 

A kinyúlt hatás nagyon menő

Bármilyen furcsa, a kinyúlt hatású kardigánok irtó sikkesnek számítanak az elmúlt időszakban. Ez nem egy új keletű trend, csupán ahogy sok más darab vagy szabás, ez a divat is újra szárnyra kapott. Ezek az oversize stílusú felsőrészek szűkebb nadrággal vagy szoknyával mutatnak igazán jól, másképp könnyedén torzíthatják az alakot, előnytelenül formálhatják a sziluettet.

 

Elegáns szettekhez a szűkebb verzió passzol igazán

Az elegáns összeállítások mellett, például egy ing felett a szűkebb, kifinomultabb verzió mutat igazán. Ezek a vékonyabb, V kivágású fazonok előnyösen megnyújtják és karcsúsítják a felsőtestet, miközben nőies, elegáns hatást keltenek. Arra azért nem árt figyelni, hogy az alábújtatott blúz se legyen bő fazonú, roppant furcsán hat, amikor a tengernyi anyag begyűrődik a falatnyi kardigán alá.

 

Nem gond, ha nem stimmelnek az anyagok

Egy kötött vagy horgolt kardigán önmagában is mutatós, bármilyen anyag remekül passzol hozzá. A merészebb szetteket is bátran össze lehet vele boronálni, akár bőrhatású, fémhatású szettekkel is roppant jól mutat.

 

Melegítő mellett lezser, mégis nőies

A lazább napokra, bevásárláshoz vagy egy délutáni sétához remekül mutat melegítőnadrág mellett. Ez a lezser összeállítás könnyed, mégis nőies és stílusos külsőt eredményez, noha a sziluett formálásában kicsit sem jeleskedik. A sikkes külső ennek ellenére remekül ellensúlyozza a szett alakromboló hatását.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés