Az őszi szettek a melegebb, langyosabb napokon még simán elbírják a lengébb holmikat, ám a hűvösebb időben már kabátra is szükség lehet. A  réteges öltözködés gyakran nem egyszerű, hiszen a melegebb holmik, vastagabb anyagok alapesetben is szélesíthetik a sziluettet, telt alakon pedig egyáltalán nem mindegy, hová kerül a hangsúly és milyen fazonok találkoznak egymással. Danielle Vanier trükkösen elegyíti a divatos színeket, mintákat és szabásokat, megjelenésében főként a nőies stílusjegyek dominálnak. Feltett szándéka, hogy bebizonyítsa, 100 kiló felett is lehet sikkesen öltözködni!

hirdetés

Az átmeneti szezonban elkerülhetetlen a réteges öltözködés, mely gyakran még a vékonyabb holmiknak és a csinosabb fazonoknak is utat enged. Bármilyen testalkatról van szó, az eltérő hosszúságú rétegek, valamint a különböző vastagságú anyagok stlíusos összeboronálása cseppet sem egyszerű, telt alakon azonban nem csak az arányok megtartására, hanem a testvonal nyújtására, valamint a sziluett karcsúsítására is ügyelni kell az őszi szettek fazonkialakítását illetően.

A teltebb, kerekded testalkat méreteiben és arányaiban is sokféle lehet, nagyobb súlytöbblet esetén viszont a törzs, a has, a fenék, a csípő és a combok területe is  nagyobb figyelmet kíván az öltözködés terén, hogy az összkép előnyös legyen. A felhalmozódó anyagmennyiség, a szélesebb testtájékra terelt hangsúly, a domborulatokat kiemelő gyűrődések és minták mind-mind előnytelenül formálhatják a sziluettet.

A hideg idő nem feltétlenül húzza keresztbe a nőies megjelenésre való törekvést, szimpla apróságokkal elérhető, hogy sikkes és csinos legyen az összhatás. A megfelelő fazonok kombinálásával ráadásul még karcsúbbnak is hat az alak.

A telt blogger mesterien trükközik az őszi holmikkal, rendszerint előnyössé varázsolja az átmeneti időre szabott outfiteket. Praktikáit érdemes ellesni, olyan darabokat hord, amelyek remekül mutatnak kerekded alkaton.

Divatos és nőies őszi szettek telt alakon

Danielle Vanier több mint százezer követőt tudhat magáénak az Instagramon, a népszerűsége pedig egyáltalán nem véletlen. Sikkes, divatos outfitposztjaival nők sokaságának mutatja meg, hogy a teltebb, gömbölyded vonalakkal megáldott alak sem szab gátat a nőies öltözködésnek.

Nem az a célja, hogy a túlsúlyt népszerűsítse, hanem arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a stílus és a nőiesség nem a méretek függvénye. Az alma típusú elhízás sok egészségügyi kockázatot rejt magában, és a blogger sem szeretne senkit arra buzdítani, hogy ne foglalkozzon az egészségével.

Ám senki nem tudhatja, egyeseknél mi áll a pluszkilók hátterében, így ítélkezés helyett ő inkább felvállalja és elfogadja önmagát, illetve rámutat arra, hogy a nőiesség több annál, mintsem pusztán a külső adottságok, úgy, mint az alak mérete és formája határozza meg. Ez olyasmi, ami belülről fakad, az öltözködés pedig remek lehetőségeket ad arra, hogy felerősítse és hangsúlyba helyezze.

Az őszi öltözködésébe mindig belecsempészi a finom nőiességet, miközben kifejezetten naprakész a trendekkel kapcsolatban. Imádja a magas derekú nadrágszabást, ami kiemeli a mell alatti, legkarcsúbb területet. Ennek köszönhetően viselhet feszülős, vagy akár bővebben varrott fazont, mindkét verzió remekül áll neki és karcsúsítja az alakját.

Karcsúbb, arányosabb sziluett

Nagyobb has esetén már nyilván nehéz úgy trükközni a szabásokkal, hogy ne legyen látható a kidomborodó terület. Az almaalkatra vonatkozó öltözködési elvek alapján ilyenkor a törzs tagolására érdemes törekedni, átlapolt fazonú felsőkkel, húzott derékszabásokkal. Mivel a blogger derékvonala teljesen hangsúlytalan, így nála a mell alatti szabások érvényesülnek igazán. A felsőtest legkeskenyebb területét érdemes ilyenkor megfelelő vonalvezetéssel kiemelni, ebben az esetben a letisztultabb minták nem húzzák szét optikailag a sziluettet.

A melegebb, napsütéses időben Danielle Vanier még simán felveszi a lengébb ruhákat. Ezek a finom anyagok légiesebbé teszik a megjelenést, kiemelik a nőies formákat. Az őszi időszakban bármilyen kabáttal kombinálhatók, a vastagabb és vékonyabb anyagok találkozása nem okoz gondot, ha alapvetően nem erősítik fel egy-egy fazon szélesítő hatását.

A hosszú, egyenes vonalú kabátok nyújtják az alakot.

Ha lezserebb, szélesebben szabott kabátot visel, a blogger általában megkötős verziót választ, ami szépen tagolja az alakot. A derékban húzott fazon kifejezetten jól mutat telt alakon.

A rövidebb kabátokat sem hagyja a szekrény mélyén pihenni. Ezeknél fontos, hogy ne az alak legszélesebb vonalában végződjenek. Ha már kicsit is felette ér véget az anyag, kifejezetten sikkes és csinos lesz az összkép, ráadásul egy ilyen outfit remekül tagolja a zömökebb törzset azáltal, hogy hangsúlyosabbá teszi a derekat.

Kiemelt kép: Danielle Vanier/daniellevanier/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés