Nyáron a lengébb ruhadarabok többet megmutatnak az alakunkból, de a furfangos öltözködési trükkök bevetésével előnyösen formálhatóak az idomok. Nem nehéz elsajátítani azokat az optikai csalásokat, melyek karcsúsító és alaknyújtó hatással rendelkeznek.

hirdetés

Elsősorban minden a fazonokon és a színösszhangon múlik, és nem azon, hogy a ruha mennyit takar ki az emberből. A karcsúsító öltözködési rafinériáknak nem az a célja, hogy elfedjék a test vonalait, inkább arra törekednek, hogy optikailag arányossá tegyék a sziluettet.

Ha ez megvalósul, sokkal harmonikusabb lesz a megjelenés, a kritikus területek pedig sátorszabások nélkül is hangsúlytalanok maradnak. Pontokba szedtük, milyen trükköket érdemes bevetned, ha a derék- és csípővonal, valamint a combok tájékát szeretnéd keskenyíteni.

Karcsúsító öltözködési trükkök pontról pontra

A hosszú, pliszírozott szoknya és a fekete ujjatlan felső önmagában is slankít, gondolhatnánk, de az összkép valahogy mégsem az igazi. A stylist a vállak szélesítésével éri el, hogy optikailag keskenyebbnek tűnjön a dereka. A profi karcsúsító ruhaszabás stilizált, vázlatos formája, ha lerajzolsz két háromszöget, melyek egymással szembefordítva, a csúcsaiknál érintkeznek.

Az így kapott formába az arányos homokóra alak tökéletesen belefoglalható. Erre a sziluettre kell törekedni az öltözködés során. A szoknya háromszögfazonja, és a válltöméses felső lefelé szűkülő szabása ezt a karcsúsító elvet követi. Minden kiegészítőnek célja van: a vastag öv a derékra helyezi a hangsúlyt, a nyaklánc felfelé vezeti a tekintetet, és nyújtja a felsőtest vonalát. A fekete, szellős papucs kiegyenlíti a színritmust, így nem töri meg a test folytonos vonalát.

Alaknyújtó trükkök:

  • Ha a csípő szélesebb a vállvonalnál, egy válltöméses top egyensúlyba hozhatja az arányokat, ám arra ügyelni kell, hogy a karokat ne vastagítsa.
  • A hosszított blézer egyenes szabásával és függőleges, alaknyújtó vonalaival keskenyíti a csípőt, az alatta lévő V-kivágású toppal együtt pedig hatékonyan karcsúsítja a sziluettet. A színharmónia szintén fontos, hiszen a pasztelles, lágy összhang miatt nincsenek zavaró kontrasztok, melyek gyakran szélesítő hatással bírnak.
  • A hasítékkal ellátott midiszoknyák jobban nyújtják az alakot, mint a szűk, rövid fazonok.
  • Néha egyetlen részlet megváltoztatásával új értelmet nyer az egész öltözék. A testszínű, nude cipők optikailag hosszítják a lábak vonalát, így a midiruha karcsúsító hatása jobban érvényre jut.
  • Az aszimmetrikus szabású szoknya keskenyíti a csípőt, ám ez a hatása háttérbe szorul, ha éles kontrasztok szabdalják fel az öltözék egységét.
  • Bár a lezser topok jobban takarják a kis pocakot, a karcsúsítás érdekében érdemes más trükkökhöz folyamodni. A V-kivágású felsőt ajánlott behúzni a magas derekú nadrágba, az összképet pedig megbolondíthatod egy vastag övvel összefogott, könnyed kaftánnal vagy kimonóval.

 

A videóban megnézheted, milyen látványos hatást érhetsz el az egyszerű öltözködési trükkök segítségével.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés