Az ősz haj és a lenövés állandó festése hatalmas macera a legtöbb nő számára, ezek a hölgyek éppen ezért le is számoltak a mesterséges árnyalattal. Előtte-utána képeken mutatják meg, hogyan alakult át a frizurájuk.

hirdetés

Van, aki nem örül annak, hogy őszül, míg másokat egyáltalán nem zavarnak az egyre sokasodó hamvas szálak. Egyesek már egészen fiatalon megtapasztalják az eredeti hajszín fokozatos elvesztését, miközben mások csupán hatvan-, hetvenéves korban kezdenek el őszülni.

Ahány nő, annyi érzelem és annyi történet az őszüléssel kapcsolatban. Ezek a fotók elképesztően inspirálóak, abszolút bebizonyítják, hogy a hamvas frizura cseppet sem öregít, a lenövés sokkal inkább hajlamos pluszéveket pakolni az eredeti életkorra.

 

Az ősz lenövés eltűnik, ha elmarad a haj folyamatos festése: így mutat utána a frizura

Az ősz lenövés hihetetlenül zavaró tud lenni, különösen akkor, ha a hajszálakat fedő festett hajszín sötét tónusban pompázik. A haj növekedésekor a fehéren, ezüstösen csillogó tövek nagyon feltűnővé válnak, a legtöbb nő ilyenkor az állandó hajfestést és a fodrászát hívja segítségül.

Vannak, akik egy kicsit szerencsésebbek, ugyanis csak szálanként vagy éppen tincsenként kezdenek el őszülni. Ilyenkor a frizura pontosan úgy néz ki, mint amit frissen melíroztak, a megjelenés elképesztően izgalmassá és különlegessé válik. Mások azonban a hajtőnél válnak ősszé, ami már egy fokkal zavaróbb lehet.

Egyrészt fontos megemlíteni, hogy az ősz lenövés egyáltalán nem igénytelen, és a társadalom ma már cseppet sem kezeli ciki, kínos helyzetként, ha valaki ezüstösen csillogó hajtövekkel jelenik meg valahol. A világ folyamatosan változik, számos nő igyekszik motiválni társait arra, hogy fogadják el a természetes átalakulást.

Másrészt egyértelműen nehéz a lenövesztés időszaka, különösen az elején. A nehézségeken túllendülni, azokat átvészelni valóban nem egyszerű, ám egyáltalán nem lehetetlen. Ha valaki egy kicsit felgyorsítaná a folyamatot, egy szakember segítségével hamar meg is szabadulhat a művi árnyalattól.

Az állandó festegetés brutálisan roncsolja a hajat, különösen akkor, ha a tincsek az otthoni kísérletezésnek esnek áldozatául. Ha a frizura gyorsan nő, akár kéthetente is szükségessé válhat a színfrissítés, ami, valljuk be, cseppet sem előnyös a hajzuhatag egészségének és ragyogásának szempontjából.

Bár manapság rengeteg kezelés érhető már el, amelyek a szétmacerált tincseket is fényessé és rugalmassá varázsolják, jobban belegondolva talán egyszerűbb felvállalni az ősz tincseket.

Ráadásul nem csupán a hajfestékek roncsolják a szálakat, a pigmentáció csökkenése éppúgy a tincsek száradásával, fakulásával jár. A haj sokkal sérülékenyebbé és érzékenyebbé válik az őszülés elérkeztével. Ha a lenövesztés nem opció, egy profi fodrász el tudja tüntetni a művi árnyalatot úgy, hogy mindeközben a haj szerkezete nem megy tönkre, sőt! A hamvas tónus előbukkanásával egyidejűleg ragyogóvá, élettel telivé válik a frizura.

Az előtte-utána képek hihetetlenül inspirálóak és látványosak. Azonban azzal sem árt tisztában lenni, hogy az átalakulás nem egy pillanat alatt történik. Ahhoz, hogy a hajszerkezet ne sérüljön, a fodrász sem egyetlen alkalommal szívja le a mesterséges színt, fokozatosan világosítja ki a frizurát.

Miután a vendég megszabadult a markáns tónustól, ősz festékkel történik a haj kezelése. Erre azért van szükség, hogy a szálak megfelelő színt kapjanak, s ezután már a csillogó tövek egyáltalán nem lesznek feltűnőek.

A folyamathoz azonban kimagasló szakértelemre van szükség, éppen ezért az otthoni ügyeskedés és DIY-hajszőkítés egyáltalán nem ajánlott!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés