Már napi öt perc tornával is tehetsz a kontúrok feszességéért, és a formásabb alakért. Egészséges étkezés nélkül persze, nem várható eredmény, és az is fontos, hogy dinamikusabb mozgásformák is szerepeljenek a heti edzéstervedben. Az alábbi alakformáló edzés csupán a kardiógyakorlatok kiegészítéseként működhet azokon a napokon, amikor a tested feszességét alapozod meg, és nem a zsírégetésen dolgozol. Könnyen beiktatható a rohanó mindennapokba, és amilyen rövid, olyan hatékony, amennyiben rendszeresen elvégzed.

hirdetés

 

Félreértések miatt a rapid edzéseket sokan lefitymálják, mondván, hogy nem lehet velük fogyni, hiszen a zsírégetés beindulásához minimum fél óra intenzív tréning kell. A gyors feszesítő, alakformáló edzések azonban nem is zsírégetésre lettek kitalálva. A testmozgás, pláne, ha fogyás céljából űzi az ember – vagy azért, mert a tónusosságát szeretné visszanyerni -, összetett műveletsort igényel.

Attól, hogy időnként ugrabugrálsz kifulladásig, lehet, hogy könnyebben megszabadulsz egy-két plusz kilótól, de még nem leszel feszes, és tónusosan izmos. Az utóbbi alatt nem a kidomborodó muszklikat értjük, hanem a vázizomzat szép tartását, ami megalapozza a bőr feszességét is. Jelentheti azt is, hogy bizonyos területeken nem redőzik a test, nincsenek löttyedt felületek, vagy a ruházaton átütő puklik. Ehhez először nyilván, zsírt kell égetni, arra alkalmas tréninggel.

 

Majd hetente többször – ha csak 5 percnyi, akkor lehetőleg naponta – érdemes beiktatni egy alakformáló tornát, ami szép, feszes kontúrt ad a testnek. Ilyenkor izomstimulációról van szó, de egyértelmű, hogy napi ötperces erősítéstől még nem fognak felfejlődni, és kidagadni az izmok. Ahhoz viszont elegendő ez az időtöltés, hogy ne satnyuljanak, ernyedjenek el a kritikus területeken, és szinten tartsák a kardiózással felturbózott anyagcsere működését.

Ez a mozgásgyakorlat úgymond hálás fajta, amit könnyű beiktatni a rohanó mindennapokba, így biztos, hogy nem sikkad el idővel, és hamar meglesz az eredménye. A kitartást tényleg meghálálja, segíti a has-, derék-, és csípőkörnyék átrendeződését a zsírégető tréningek mellett, ezáltal támogatja a fogyást, de nem önmagában indítja el.

5 perces alakformáló edzés, ami feszesre húzza a haskörnyéki redőket

Habár egyszerűnek tűnnek a videóban szereplő gyakorlatok, készülj fel rá, hogy másnap izomláz emlékeztet majd az előző nap kemény munkájára. Ez azonban ne szegje kedved, ahogy fejlődni, erősödni kezdenek az ernyedt izmok, hozzászoknak a terheléshez.

Éppen ezért, a lokális hasi edzéseket időnként váltogatni kell, más-más erősségű, intenzitású gyakorlatokat is érdemes kipróbálni pár hét után, mert a jól karbantartott, naponta foglalkoztatott izomzat fokozatosan keményebb munkát igényel, hiszen az egyoldalú erőbefektetés idővel meg sem kottyan neki.

 

Ez az otthoni edzés nem igényel nagy procedúrát és tágas teret, ráadásul eszközök nélkül elvégezhető. Egy hét után növelheted az ismétlésszámot, két hét után pedig kiegészítheted a gyakorlatsort másfajta hasizom-erősítő technikákkal. Az oldalunkon rengeteg segítséget találsz hozzá. Mellette, a hét többi napján is mozogj aktívan, végezz kardió vagy intervallumos típusú tréningeket, és hagyd el az étrendedből az üres kalóriákat. Térj át egészséges étkezésre, ami az izommunkát is támogatja.

 

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés