Ezek a komplex feladatok súlyvesztésre, feszesítésre és izomfejlesztésre is alkalmasak. A legjobb kiegészítői a diétának.

A kardió tevékenységek lényege, hogy felpörgetik a pulzust, így a szervezet több zsírt éget el. Ám egy komplex zsírégető edzés nem csupán ugrálásból áll, hiszen az anyagcsere fokozásához az izomfejlesztés éppúgy fontos. Az a legjobb, ha pulzusnövelő és erősítő gyakorlatok váltják egymást, vagyis a testmozgás intenzitása nem egy síkban mozog.

Az alábbi gyakorlatok épp olyan hatékonyak, mint a futás, hiszen erőkifejtést igényelnek, és amellett, hogy alaposan megdolgoztatják az izmokat, a pulzusszámot is feltornázzák annyira, hogy az intenzív szakaszokban a zsírégető zónában dolgozzon a szervezet.

Az intervallumos edzés lényege, hogy a test rövid szakaszokban keményebben dolgozik, vagyis nem folyamatos a terhelés. Ám a gyengébb szakaszok sem pihentetőek, hiszen olyankor izomépítés és erőkifejtés zajlik, vagyis így edzés után is gyorsabb marad az anyagcseréd, és több kalóriát égethetsz el. Kövesd az alábbi feladatokat, és rövid időn belül búcsút inthetsz a felesleges zsírnak!

  • Megosztás:
hirdetés