Lauren Hutton kétségkívül a J.Crew legkedveltebb modellje, évtizedeken keresztül szerepelt az amerikai divatcég nyomtatott katalógusaiban, majd később a digitális kampányaiban. A márka kivel mással ünnepelhetné fennállásának 40. évfordulóját, mint azzal a személlyel, aki múzsája, ikonja és jó barátja egy személyben?

hirdetés

Lauren Hutton idén novemberben tölti be nyolcvanadik életévét, a közismert J.Crew divatmárka pedig most ünnepli negyvenedik évfordulóját, ami már önmagában is nagy okot ad egy újabb együttműködésre, fotózásra.

Ám, ha azt vesszük, hogy a modellként és színésznőként egyaránt híres Hutton 13 alkalommal szerepelt a katalógus borítóján, és elképesztő számú fotó készült róla a márka arcaként, szinte már családtagnak számít a cég történetében.

 

A jubileumi kisfilmben a márkával való hosszú kapcsolatát emlegeti fel képeken keresztül, majd egy meghatározó mondatával igencsak feladja a leckét a divatszakmának:

– Találj valamit, ami az én koromig kitart! – ezzel a J.Crew időtlen, kortalan stílusára utalt, mely rengeteg olyan örök darabbal szolgál, ami túlmutat a gyorsan változó, fellángoló, majd elhamvadó trendeken.

Az Icons Only fotósorozat ezeket az időtálló, klasszikus darabokat veszi sorra, Lauren Hutton által bemutatva, akihez egyébként is nagyon közel áll a sportos elegancia.

Megállt az idő: Lauren Hutton a J.Crew fotóin ragyog

Lauren Hutton a legsikeresebb, legjobban fizetett modellek egyike volt a hetvenes években, ám ezzel párhuzamosan színésznőként is ígéretes karriert épített fel. 1968-ban szerepelt a Papíroroszlán című filmben, 1980-ban Richard Gere oldalán játszott az Amerikai dzsigoló filmdrámában, ezt követte 1981-ben a Zorro, a penge, míg a kilencvenes években a Mindenki fogja a magáét és az Apám, a hős vígjátékokban bukkant fel, de a Central Park West amerikai filmsorozatból éppúgy ismerős lehet.

A Christian Dior divatház már modellpályája kezdetén felfigyelt rá, de a Vogue címlaplányaként és a Revlon szépségmárka arcaként is sokan emlékeznek rá. Elfelejteni nem is lehetne, hiszen olyan sokféle módon kapcsolódik a divathoz, ráadásul vonásain és alakján nem sokat változtatott az idő.

Lauren Hutton 2018-ban tért vissza a divatvilág vérkeringésébe, amikor az idősebb modellek már jóval nagyobb teret kaptak a kifutókon és a kampányokban. A Bottega Veneta és az Anthropologie modelljeként robbant vissza a köztudatba, olyan energiával, hogy hamarosan ismét a kifutók ünnepelt sztárja lett.

Természetes üdeségével, dinamikus személyiségével ma is éppolyan elbűvölő, mint pályája kezdetén. Csodásan néz ki, és a sportos elegancia nem csak a J. Crew divatfotóin jellemző rá. Kortalan szépség, aki imádja a lezseren nőies, klasszikus, kortalan ruhadarabokat, így a személyes stílusa tökéletesen összecseng a márka ideológiájával. Laza, energikus és önazonos, aki nem rugózik az öregedés látható jelein, nem szeretné, ha retusálással radíroznák le róla az idő nyomait, hiszen nem az életkor határozza meg, hogy egy nő épp hol tart, milyen a viszonya önmagával, és szabadjára tudja-e engedni nőies kisugárzását. Ez egy belső út, aminek nem sok köze van az éveink számához.

Lauren Hutton a J.Crew ikonikus, hosszú évek óta népszerű alapdarabjait mutatja be a jubileumi felvételeken, melyek a sportos, lezser elegancia jól kombinálható elemei.

A tengerészcsíkos pulóver, a tengerészkék nadrág vagy a drapp ballonkabát olyan klasszikus, amit számos stílusban el lehet sütni kortól függetlenül.

A színésznő-modell november 17-én tölti be nyolcvanadik életévét, amit nehéz lenne megsaccolni pusztán ránézés alapján, hiszen az elmúlt pár évben szinte semmit sem változott. Derűs kisugárzása magával ragadó, és elképesztően jól passzolnak hozzá a laza sportcipővel és blézerrel vagy ropogós inggel és maszkulin lezserséggel megtámogatott, mégis nőies szettek. Taníthatná az egyszerű, kényelmes, a hétköznapi eleganciát vagány szintre emelő öltözködést!

Kiemelt kép: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés