Lauren Hutton a hatvanas évek végén futott be modellként. Hosszabb kihagyás után pár éve tért vissza a kifutóra, most pedig újra címlapon szerepel, melyen a tőle megszokott természetességel, őszintén mutatja meg, mennyit változott a korral. Ízléses formában, büszkén vállalja fel a testét a 78 éves modell, aki szerint a nőiesség örök, olyasmi, amin nem fog az idő, ha pozitív energiák táplálják. Ő maga erre a legjobb bizonyíték!

hirdetés

Lauren Hutton évtizedek óta a pályán van

Lauren Hutton karrierje a hatvanas évek végén indult, eleinte Playboy-nyuszi volt a híres Playboy Clubban, majd kisebb mellékszerepet kapott egy filmben. Ekkor figyeltek fel Lauren kivételes adottságaira és szépségére. Hamar a Christian Dior kifutóján találta magát, eleinte 50 dollárt keresett hetente, ami akkoriban kiemelkedőnek számított.

Bár Laurennel egyre több márka, fotós dolgozott együtt, nem volt annyira egyszerű dolga. A manökennek van egy apró rés a két metszőfoga között, ezért az ügynöke és a fotósok is azt tanácsolták neki, hogy ne nyissa ki a száját, vagy viasszal, esetleg ideiglenes fogsapkával próbálja meg elrejteni a fotózásokon. Akkoriban a fogak közti rést még szépséghibának titulálták, és Hutton sokat tett azért, hogy ez a vélemény idővel megváltozzon. Felhagyott a kényelmetlen takargatással, és a természetes megjelenésével sokkal nagyobb sikereket ért el.

Manapság egészen más szemlélet hódít a divatszakmában, hiszen az ügynökök és a divatházak sokkal inkább egyéniségeket keresnek, így a kisugárzás felértékelődött a tökéletességet mutató tucatszépséggel szemben. A fogak közötti rés egyáltalán nem jelent problémát, Lara Stone-nak például ez a szexepilje. Ezt az ösvényt részben Lauren Hutton taposta ki, aki megmutatta, hogy ezek az úgynevezett szépséghibák mennyire jelentéktelenek, csupán karakteresebbé, egyedibbé válik tőlük a megjelenés.

Lauren a kor legnagyobb fényképészeivel dolgozott együtt, és több reklámkampányban is szerepelt. Összesen 27 alkalommal jelent meg a Vogue magazin az ő arcával a borítón. 1973-ban aláírta a szerződését a Revlon márkával, ami még manapság is a modellvilág egyik legnagyobb szerződésének minősül. Tíz évre szerződött le, amit később megújítottak, így a neve voltaképp összeforrt a kozmetikai márkáéval.

A Revlon-szerződés egy tudatos döntés volt a manöken részéről. Ekkor már harmincéves volt, és látta, ahogyan az egykori modelltársai fokozatosan kikerülnek a reflektorfényből. Tudta, hogy ezt csak akkor tudja megakadályozni, ha van a kezében egy olyan szerződés, ami megvédi őt. Lauren tudatosan pakolgatta egymásra a pályája építőköveit, többek között ennek köszönhető, hogy még manapság is szívesen dolgoznak vele a márkák.

A modellkarrier mellett a színészetben is kipróbálta magát, több filmben, sorozatban szerepelt. Játszott többek között az Amerikai dzsigolo és az 54 című filmben. Legutóbb pedig a Túl szexi lány című Netflix-filmben volt látható.

A ’70-es évek sztármanökenje még ennyi év után is talál kihívást a modellkedésben

Lauren Hutton lelkesedése töretlenül megmaradt hosszú pályája során, és ha úgy alakul, akkor szívesen áll kamera elé. Bár sokszor zavarban van, szerinte a pózolást mindig gyakorolni kell, csak így lehet elkerülni a lámpalázat. Lauren Hutton sikerét többek között a természetességének és a belülről fakadó nőiességének köszönheti. Mindig roppant alázatos, céltudatos volt, keményen dolgozott azért, hogy elérje a vágyait.

A természetesség számára nem csak egy hangzatos szó, hanem ez uralja a mindennapjait, és ez jellemzi a külsejét. A szépészeti beavatkozásokat elutasítja, mert úgy véli, igen vékony mezsgye választja el egymástól az esztétikus beavatkozásokat, illetve a túlzásba vitt plasztikát. Sok olyan embert látott már az utóbbi időben, akik egyáltalán nem hasonlítanak a korábbi önmagukra, és ezt ő szeretné elkerülni.

 

Nem szeretne görcsösen fiatalabbnak tűnni, ezért mindig elmondja a fotósoknak, hogy ne vigyék túlzásba a retusálást. Tudja, hogy milyen a bőre, az arca, és éppen azért szeretne fotókat magáról, mert a korának megfelelő önmagát szeretné viszontlátni a felvételeken. Ennek jegyében a Harper’s Bazaar májusi címlapján sem radírozták le róla az életkoráról árulkodó ráncokat.

 

A 78 éves modell büszkén vállalja fel testének, bőrének természetes változását, hiszen szerinte a nőies kisugárzás nem az életkor függvénye. A magazin címlapján melltartó nélkül szerepel, csupán a kezeivel takarja el dekoltázsát. A csodás fotókon Lauren a kortalan szépség megtestesítője: mosolyog, jól érzi magát a bőrében, és abszolút nem feszélyezik a korral járó természetes változások, hiszen nem is lényegesek. Érdekesség, hogy már a pályája elején is készült róla efféle merész fotó. Az új felvétel egyfajta megismétlése az eredetinek.

 

A fogai között lévő apró rés nemcsak a szexepilje, szinte már a védjegyévé vált az évek során, hiszen ettől csak még eredetibb a megjelenése. Lauren fotóin nem vitték túlzásba a retusálást, csupán egy minimális utómunkán estek át a képek. Cass Bird fotós készítette a felvételeket, a ruhákat pedig Katelyn Gray válogatta össze a magazin számára. Csupa letisztult trenddarabot visel, melyeket a legnagyobb divatházak tervezői álmodtak meg.

 

A színésznőként és modellként ismert Lauren szinte ragyog a felvételeken, látszik, hogy mennyire elfogadta önmagát, és az is, hogy nem lovagol az évek múlásán. Nem szeretne görcsösen fiatalabbnak tűnni, ettől válik igazán üdítő jelenséggé. Belülről fakadó nőiessége olyannyira magával ragadó, hogy csak a szépségét látja az ember, és ehhez cseppet sem számít az, hány éves.

 

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain / Getty Images. 

Képek a cikkben: Cass Bird / Harper’s Bazaar. 

  • Megosztás:
hirdetés