Jane Fonda fantasztikusan fest a People magazin borítóján, a címlapfotó abszolút visszaadja belülről fakadó nőiességét és kifinomult eleganciáját. Még az erős smink is elképesztően jól áll neki.

hirdetés

Jane Fonda azt vallja, hogy az öregedéstől nem kell félni, sokkal inkább meg kell élni a pillanatokat. A People magazinnak azt nyilatkozta, hogy jelenleg, 85 évesen boldogabb, mint valaha volt. A nagyközönség már egészen fiatalon megismerhette, nők ezreit vette rá a rendszeres testmozgásra, annak idején sokan neki köszönhették formás, tónusos alakjukat. Manapság már lehengerlő divatikonként tekint rá a nagyvilág, aki magabiztos, nőies kisugárzásával, lenyűgöző személyiségével időseket és fiatalokat egyaránt inspirál.

Most ismét címlapon szerepel, az évek múlását pedig mintha csak megállította volna. Mit sem változott az elmúlt időszakban, éppen úgy ragyog a kamerák előtt, mint néhány évvel ezelőtt. Ezúttal egy kicsit erősebb sminket kapott, ám rajta még a feltűnő árnyalatok sem hatnak túlzónak vagy mesterkéltnek, sőt!

Jane Fonda a nőiesség megtestesítője: csodás címlapfotó készült róla

Jane Fonda nem ad lejjebb a lendületből, bár sok nehéz időszakon van túl, évről évre hatalmas motivációval veti bele magát a munkába. Az idő múlása nem csupán a kedvén és színészi játékán nem hagy nyomot, a megjelenése szintén alig változott az elmúlt időszakban. Éppen úgy ragyog a kamera előtt, mint a hetvenes években, csak most ősz hajjal hengerli le rajongóit.

A 85 éves színésznő a People magazinnak elmondta, hogy voltak ugyan nehéz pillanatok az életében, de ő mindig a jóra összpontosított. Talán épp ez lehet az oka annak, hogy nem fél az öregedéstől sem, ma már természetesnek veszi az arcát borító barázdákat és kifehéredett frizuráját, és bár korábban élt a finom plasztika lehetőségével, ahogy telt az idő, megtanulta elfogadni azt, amit az éveknek köszönhet. A lap a mélyreható interjú mellett fantasztikus fotókat is készített Fondáról.

Ezúttal a szokásosnál is erősebb sminket kapott, ám a cél láthatóan egyáltalán nem az volt, hogy elfedjék az idő hagyta nyomokat. A sminkesek igyekeztek kiemelni a színésznőből áradó töretlen nőiességet és eleganciát, a merész árnyalatok pedig kifejezetten passzolnak világos tincseihez. Az ősz haj tényleg nem öregít, pláne akkor, ha megfelelő makeup díszíti az arcot.

A magazin az utómunkával sem esett túlzásba, Jane Fonda a maga természetességével hengerli le a rajongókat a képeken. Nincs is szüksége mindenféle művi retusra és képmachinációra, már-már a realitással vetekszik az, hogy milyen fantasztikus formában van.

Persze sokan azt gondolhatják, hogy egy világszerte ismert színésznőnek könnyű dolga van. Ha valaki jól keres, nem nehéz jól kinézni, pláne úgy, hogy profi szakemberek „rakják össze” az ábrázatát.

Jane Fonda esetében azonban elgondolkodtató, hogy gyakorlatilag folyamatos munka mellett őrizte meg csodás megjelenését, 85 évesen is rengeteget dolgozik, nem csak színésznőként, hanem környezetvédelmi aktivistaként éppúgy sokat tevékenykedik. Az elmúlt években olyan sikeres filmeket mutatott be, mint például a Könyvklub, illetve olyan népszerű sorozatokban szerepel, mint a Grace és Frankie.

Kirobbanó formáját annak is köszönheti, hogy a rendszeres testmozgás és a tudatos, egészséges étkezés jóformán mindig az élete része volt. A People magazinnak elárulta, hogy az öregedésnek van jó oldala is. Egy idő után az ember tudja, mi a fontos, és persze mindig lesznek rosszabb napok és nehézségek, ám azzal éppúgy tisztában van, hogy ezeken ugyanúgy túl fog jutni, mint a korábbi megpróbáltatásokon.

Magabiztossága egyszerűen motiváló, az élethez, a mindennapokhoz való hozzáállása abszolút látható kifogástalan megjelenésén. Sokan mondják, hogy a szépség belülről fakad, s bármilyen klisésen hangzik, van benne némi igazság. A 85 éves Jane Fonda azért hiteles, mert nem csupán a külsejére fordít figyelmet, belülről szintúgy folyamatosan fejlődik.

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés