Egyesek szépséghibának tartják, mások szerint elképesztően megnöveli a vonzerőt: a metszőfogak közötti apró rés hiányosságnak tűnik, pedig olyasmi pluszt jelent, ami szexepilként viselhető.

Az, ami gyerekkorban katasztrófának tűnik, és sok gúnyolódás tárgya, nem biztos, hogy felnőttként is önbizalom-hervasztó hátrányt jelent. Gondoljunk csak a kirívó magasságra, a szeplőkre, a lángoló vörös hajra, vagy a világítóan fehér porcelánbőrre. Ezek mind-mind ünnepelt karakterjegyek a modellszakmában, de nem kimondottan emiatt tartjuk őket szexisnek.

Valahogy belénk van kódolva, hogy az átlagtól eltérő tulajdonságokat szégyellni kell, ám mindig akadnak olyan hírességek, akik bebizonyítják az ellenkezőjét. Olykor nem értjük, miért gondoljuk mesésnek őket, ha kiáll a fülük, tetőtől-talpig szeplősek, vagy öt perc szünet van a foguk között, amikor saját magunkon mindezeket már kevésbé viseljük el.

A titok, aminek a birtokában vannak, az önbizalom, hiszen pont attól tartják magukat különlegesnek, amit mások szépséghibaként emlegetnek. Az is igaz, hogy általában teljes egészében szemlélünk valakit, és nem részletekben, így a fogak közötti rés kifejezetten szexis is lehet.

Ha a metszőfogak közötti hézag nem zavaró a hangképzésben és a harapásban, mert nem rendellenesen nőtt, kusza fogsor következtében alakult ki, akkor csak elenyészően kevés esetben igényel fogszabályozást. Sokan csak azért tüntetik el a rést, mert esztétikailag jelent számukra problémát. A legtöbb ilyen esetben ma már porcelánhéjjal szüntetik meg a tág fogközöket.

Lauren Hutton, Vanessa Paradis, és még jó pár modell bátran felvállalja, hogy van egy kis szünet a fogai között, sohasem jutott eszükbe, hogy korrigáltassák.

 

Kiemelt kép: Francois Durand/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés