Jenna Lyons neve sokaknak még a J.Crew fénykorából lehet ismerős, egyéni stílusa is akkoriban lett először beszédtéma. Bár a divatcégtől már évekkel korábban elváltak útjai, az a fajta játékosan lezser elegancia, amit ott életre keltett, klasszikussá vált a trendek körforgásában.

hirdetés

A szépség sokaknak magától értetődő, ami egyszerűen csak megadatik, ám Jenna Lyons számára sokáig egy belső folyamatot, egy küzdelmes utat jelentett, mígnem eljutott odáig, hogy már el tudta fogadni önmagát. Egy ritka genetikai betegséggel született, amely a bőr, a haj, illetve a fogak megjelenését is befolyásolja.

Az incontinentia pigmentii miatt nem fejlődtek ki rendesen sem a tejfogai, sem a maradandó csontfogai, így évekig elhúzódó, műtétek sorozatára volt szükség, hogy egyáltalán fogpótlást tudjon viselni. A bőrén idővel hegek keletkeztek a folyamatos gyulladásos elváltozásoknak köszönhetően, emiatt a haja is erősen hullani kezdett.

Mivel állapota miatt másképp nézett ki, mint a többi gyerek, gyakran csúfolták kis korában, később ezért is fordult a figyelme a divat felé, mert úgy érezte, ez egy olyan eszköz a kezében, amellyel meg tudja változtatni a kinézetét. Hamar megtanulta, hogy a remek stílusérzékének kiaknázásával nemcsak a külső megjelenését, hanem az önbizalmát is fejlesztheti. Már kamaszként megtanult varrni, ami magabiztosabbá tette, hiszen saját kedve, ízlése szerint alakította ruhatárát. Tulajdonképpen a benne lezajló belső fejlődés vezette el abba az irányba, hogy dizájner és művészeti ágon tanuljon tovább.

Jenna Lyons játékosságot visz az egyszerű, lezser eleganciába: elképesztően nőies

Jenna Lyons a kilencvenes évek elején került a J.Crew márkához, ekkor még csak asszisztensként dolgozott a cégnél, amely épp akkoriban kezdte meg pályafutását. 2008-tól vette át a kreatív igazgatói posztot, két évvel később már a gazdasági kérdésekben is döntő szerepet kapott. Bár pályafutása alatt a divatcég felvirágzott, és újító szemléletével ő maga is hírnévre tett szert, 2017-ben mégis az vetett véget az igazgatói pályafutásának, hogy visszaestek az eladások.

 

Lyons a saját stílusát vitte bele a kollekciókba, és hihetetlenül fellendítette a márka arculatát, a kampányoktól kezdve mindent ő felügyelt. Olyasmit tett le az asztalra akkoriban, ami még nem volt jellemző más nagyszabású divatcégekre, nemcsak a trendeket követték, hanem inspirációt nyújtottak a vásárlók számára, akár egy divatmagazin.

Ő maga is kitűnt a stílusával, sőt, sokan vele azonosították a J.Crew nőiesen lezser, játékos eleganciáját.

Később a szépségápolásban vetette meg lábát, 2020-ban a műszempillákat forgalmazó LoveSeen nevű cég társalapítója lett. Azóta főként üzletasszonyként tevékenykedik, és lakberendezési dizájnerként dolgozik a The Expertnél.

Ám sikkes stílusával ma is sokakat inspirál, ám nemcsak az öltözködésével, hanem a közösségi média platformjain posztolt őszinte fotóival is vonzza a figyelmet.

Jenna Lyons nem titkolja, mivel jár genetikai rendellenessége, a fogászati kálváriáját éppúgy megosztja követőivel, mint a smink- és filtermentes arcát. Gyerekkoráról és életének fontosabb állomásairól szintén szívesen közöl képeket, bejegyzéseket, és nemcsak a stílusos nőt, hanem a hétköznapi, gyakran fáradt oldalát is köntörfalazás nélkül megmutatja.

Bár hosszú évekbe tellett, mire felépítette önbizalmát, ma már magabiztos nő, aki nem fél megmutatni, hogy vannak jobb és fáradtabb napjai, és mivel mindig zajlik körülötte az élet, ő sem tudja mindig a top formáját adni, de ez így természetes.

Tükröt tart a nők elé, ismeri minden bizonytalanságukat, hiszen ezeken ő maga is keresztülment, és rosszabb napokon talán ő is kiakad, ha karikás a szeme, vagy a kimerültségtől élesebbek a szemkörnyéki barázdái, de egyébként jól érzi magát a bőrében, és ez a fotóiról éppúgy visszaköszön.

Hiteles és őszinte, akivel könnyű azonosulni, ezért annyira erős az inspiráló ereje.

Kiemelt kép: Stefanie Keenan/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés