Az amerikai Harper’s Bazaar különleges címlappal köszönti az áprilist. A borítót nem egy fiatal modell, és nem is a tavaszi divat uralja, hanem a 83 éves Jane Fonda, aki túl azon, hogy remekül néz ki, erőt és méltóságot sugároz, motiváló energiáival pedig rengeteg nőt inspirál.

hirdetés

Kívülről szemlélve keveset lehet megtudni valaki személyiségéről, de Jane Fonda esetében az élesen kirajzolódik, hogy a színésznőt fáradhatatlan belső erő hajtja. Nem csupán azért nehéz elhinni róla, hogy túl van a nyolcvanon, mert csodás formában van, hanem az energikussága is elképesztő.

Csinos, aktív, és energikus

Bár a pandémia lassított az élettempóján, online bejelentkezéssel továbbra is részt vesz beszélgetős műsorokban, interjúkat ad, legutóbb pedig a szűk körben megrendezett Golden Globe-gálán vette át a Cecil B. DeMille-életműdíjat, ahol roppant stílusosan, egy krémfehér nadrágkosztümben és fémszínű magas sarkú cipőben lejtett végig a vörös szőnyegen.

Kép: Todd Williamson/Getty Images.

A mai napig aktív színésznő, de emellett a Greenpeace támogatója, politikai aktivista, és lelkes környezetvédő, aki nem csak háttérből, pénzzel segíti a számára fontos mozgalmakat, hanem bátran kiáll a tömeg élére, hogy elmondja véleményét.

A forgatások, fotózások mellett mindennap szakít időt a testmozgásra, amit nem csak az alakformálás miatt tart fontosnak. Az Oscar-díjas színésznő elképzelhetetlennek tartja, hogy ne tudjon kecsesen fellibbenni egy lépcsőn, azon kívül képtelen lenne ennyi mindent csinálni egyszerre mozgékonyság, rugalmasság, fizikai erő, és fittség nélkül.

Kevesen mondanák meg Jane Fondáról, hogy alig tíz évvel ezelőtt súlyosan megrendült az egészsége. A rendkívül erős lelki és akaraterő vitte tovább a rákból való gyógyulás útján, még akkor is, amikor naponta nagy fájdalmakkal küzdött.

Sokan, ha ránéznek, csak egy jól karbantartott, csodás nőt látnak, és könnyű azt mondani: ó, hát van pénze drága bőrkezelésekre, meg plasztikára, így könnyű jól kinézni!

Jane Fonda webkamerán jelentkezett be a virtuális Equality Reality gálán. Kép: Getty Images.

Az nem sokaknak jut eszébe, hogy ennyi idősen már az is kemény munka, hogy jó passzban legyen az ember, és bírja szuflával a tempós, tevékeny mindennapokat. Mindemellett, mindig stílusos és összehangolt a megjelenése.

Bár Jane Fonda nem tagadja, hogy korábban, életének egy bizonytalanabb szakaszában átesett pár beavatkozáson, tény, hogy fizikai és szellemi frissességet nem lehet pénzért venni, ahogy a plasztika sem garantálja, hogy az ember tagjai nem fognak berozsdásodni idővel. Ezt a folyamatot csak az életmóddal lehet lassítani, és persze, az akaraterő is nagyon fontos, amiből bőven jutott neki.

Jane Fonda a címlapon

Az amerikai Harper’s Bazaar áprilisi borítóján testre simuló, csillogó estélyi ruhában mutatja meg magát a színésznő, mellőzve a mesterkélt, dívás pózolást. Ralph Lauren fekete kreációjában csodásan fest Jane Fonda, aki 83 évesen is lebilincseli a figyelmet.

Mario Sorrenti felvételein felesleges körítés és túlzó retusálás nélkül, egyszerű beállításokban jelenik meg az alkalmi címlapmodell, akivel interjú is készült a magazin számára.

Kiemelt kép: NBC/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés