Rendkívül hatékony, teljes testre ható edzés, ami súlyzóval tónusozza az izomzatot. Alaposan átmozgat és megizzaszt, látványos eredményt érhetsz el vele, ha rendszeresen csinálod.

hirdetés

Hatékony edzés súlyzóval, otthon

A fogyás, a jelentősebb zsírvesztés önmagában nem hoz látványos eredményt, ugyanis a ledolgozott felesleg ellenére a test nem feltétlenül lesz szálkás és tónusos. Ahhoz, hogy kirajzolódjon az izomzat és feszesebb legyen a test, mindenképpen érdemes a kardiót valamilyen alakformáló, erősítő tornával kombinálni.

A súlyzós edzésektől sok nő riad meg első körben, ugyanis sokakban a férfiasság képe él a gyakorlatok hallatán. Tény, hogy a súlyoknak köszönhetően sokkal nagyobb terhelés éri az átmozgatott területet, ám ez nem jelenti azt, hogy a rendszeres mozgás, a kézi súlyok használata a nőiesség rovására menne, sőt!

Ebben a gyakorlatsorban nincsenek ismétlődő feladatok, a teljes testet átmozgatja az edzés. Több izomcsoportra hat, ezáltal remek kiegészítése lehet egy kemény zsírégető tornának. Hosszú távon látványosan tónusozza az alakot, szálkásít és formál. A kézi súlyzók helyett bátran használj egyszerű vizes flakonokat, nem feltétlenül kell különleges sporteszközökre beruháznod.

A rendszeres edzés nélkülözhetetlen az alakformáláshoz. Az azonban cseppet sem mindegy, hogy milyen típusú mozgásra esik a választás. A HIIT és a súlyzós torna kombinációja kifejezetten alkalmas a sziluett karcsúsítására, miközben a megmunkált izomzat is látványosabbá válik az idő előrehaladtával.

A HIIT titka, hogy jelentősen megemeli az energiafelhasználás mértékét, majd hagyja a testet pihenni a következő etap előtt. Ilyenkor a szervezet fel tud készülni az újabb gyakorlatra, ezáltal sokkal koncentráltabban és hatékonyabban zajlik az edzés. A feladatok változatosak, nem ismétlődnek, ami nem csupán amiatt fontos, hogy az edzés ne váljon unalmassá.

A test és a szervezet egy idő után hozzászokik az adott terheléshez, s ugyanazzal a mozgással kevesebb energiát használ fel, ezáltal az eredmény sem lesz olyan kirívó. A HIIT esetében a folyamatosan váltakozó gyakorlatok azonban más-más módon, más és más területeken veszik igénybe az izomzatot, ezáltal gyorsabban és látványosabban formálja az alakot.

Ez a tornatípus az emésztésre is remek hatással van, ami szintén nélkülözhetetlen a fogyáshoz és a test szálkásításához. A kiegyensúlyozott anyagcsere-működés, a hasizmok terhelése javítja a terület vérellátását, beindítja a folyamatokat, ezáltal érezhetően javul a közérzet, a belassult emésztés pedig nem akadályozza a súlyvesztést.

 

Az intervallumos edzések hatalmas előnye, hogy más zsírégető tornákkal ellentétben nem fokozzák az izomvesztést, sőt. A megfelelő gyakorlatokat végezve karcsúbb lesz a sziluett, miközben az izmok éppúgy tónusossá válnak. A súlyzóval kombinált változat kifejezetten jó választásnak bizonyul, ha nem csupán fogyás a cél, hanem a szálkásítás és feszesítés is előtérbe kerül, ugyanis az efféle mozgássorokkal két legyet lehet ütni egy csapásra.

Csodát természetesen nem kell várni a súlyzós edzéstől sem, ugyanis önmagában ez a torna nem elegendő ahhoz, hogy ledolgozza a felcsúszott felesleget és látványos kockahasat, feszes karokat és tónusos hátat faragjon. Nem árt más típusú gyakorlatokkal kombinálni, illetve az étrendet ugyancsak célszerű tudatossá, átgondolttá varázsolni. Javasolt kerülni a cukros, szénhidrátban gazdag alapanyagokat, ezek helyett érdemes inkább több rostot, fehérjét és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag összetevőket fogyasztani.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés