Ez a rövidke edzés a legproblémásabb testrészeket formálja: feszesíti és erősíti a hasfal, a fenék és a combok területét.

A külső comb a nők esetében problémás testrésznek számít, hiszen nagyon gyakori, hogy ide koncentrálódnak a nemkívánatos zsírpárnák. Olyan sokan küzdenek ezzel a jelenséggel, hogy még gúnynevet is kapott: lovaglónadrág szindrómaként került be a köztudatba. Ettől a bricsesznadrágtól azonban nem könnyű megszabadulni, csak a rendszeres testmozgás, illetve a kardió és feszesítő gyakorlatok észszerű váltogatása hozhatja meg az áhított eredményt.

Bár ma már tudjuk, hogy nem létezik lokális zsírégetés, a pulzuspörgető edzés mellé muszáj beiktatni olyan tornafeladatokat, melyek a problémás területet célozzák meg. Az izommunka ugyanis jó hatással van az anyagcserése, és, ahol az izmok folyamatosan dolgoztatva vannak, feszesebb és tónusosabb lesz a test.

Ettől az energikus edzőtől olyan comberősítő gyakorlatokat leshetsz el, melyektől a hasfal és a fenék is tónusosabb lesz. A kezdők egykilós, a haladók kétkilós súlyzókkal dolgozhatnak, arra azonban ügyelni kell, hogy a deréktájék és a gerinc ne sérüljön. Először érdemes súlyok nélkül begyakorolni a helyes mozdulatokat. Bár a videó jóval rövidebb, nagyjából negyed órával számolj, hiszen a bemelegítés is nagyon fontos.

Ha gerincproblémád van, mielőtt bármiféle edzésbe fognál, kérd ki az orvosod véleményét, hogy mennyire terhelheted a hátadat és a derekadat, illetve milyen jellegű mozgásformákat, tornagyakorlatokat ajánl.

  • Megosztás:
hirdetés