Manapság egyre inkább elterjedt, hogy a közösségi médiában az ismert sztárok és bloggerek a valós képet mutatják magukról, ezzel önelfogadásra buzdítva követőiket. A hatvan feletti modell, Caroline Ida Ours sem tesz másképp, fotóival rendszerint megerősíti ezt az új szemléletmódot.

hirdetés

Volt idő, amikor az öregedés minden velejárójával együtt abszolút természetes jelenségként volt elfogadva, mint ahogy az sem lepett meg senkit, hogy a nők lehetnek vékonyak, alacsonyak, telt alkatúak, vagy magasak – sőt, felsorolni is nehéz lenne, hányfélék. Ám valahol félúton ez nagyon megváltozott, ha nem így lenne, akkor a pozitív testkép mozgalmának sem lenne semmi létjogosultsága, hiszen magától értetődő evidenciaként kezelnénk, hogy igencsak sokfélék vagyunk, a szépséget és a nőiességet pedig nem lehet bekategorizálni.

Mindenki gyönyörű a maga módján, és ha már pozitív testképről van szó, a természetes öregedési folyamattal történő változásokat is érdemes megemlíteni. Egyre több híresség mutatja meg formáit retus nélkül, akár a szimpla hétköznapokról, akár a szülés utáni időszakról beszélünk, és ez fantasztikus előrelépés a társadalom számára. Erre semmi szükség nem lenne, ha nem léteznének olyan illúziók, amiket muszáj lerombolni.

Ez nem csupán magamutogatás, hiszen sajnos sok nő akad manapság, aki úgy érzi, ha nem darázsderékkal és mesés alakkal araszolgat az idősödés útján, és nem kap naponta több visszajelzést arról, hogy minimum tíz évet letagadhatna a korából, akkor oda a nőiessége! Ezért nagyon fontos, hogy megerősítést kapjon, hogy ez nem, abszolút nem így van! A nőiesség ugyanis a legkevésbé sem kor- vagy alkatfüggő, de ugyanígy a ráncok sem befolyásolják.

Ugyanígy nem lehet elmenni azon tény mellett sem, hogy a kor előrehaladtával jelentős változásokkal kell szembenéznie minden nőnek. A genetikával és az idővel nem lehet harcolni, maximum lassítani lehet ezeket a folyamatokat.

Nem a belenyugvás képességét kell elsajátítani, hanem azt, hogy minden életkorban szeretni tudjuk a testünket és elfogadjuk, hogy vannak bizonyos határaink és korlátaink, amelyeken belül tenni tudunk azért, hogy magunkhoz mérten a legjobb formánkat hozzuk, illetve akadnak olyan velejárói a kornak, amiken esetleg nem tudunk változtatni.

A lényeg az, hogy ne máshoz viszonyítsuk magunkat, hanem fogadjuk el a saját külsőnk korlátait, és pozitívan álljunk önmagunkhoz. Ehhez rendkívül sok segítséget nyújtanak azok a posztok, amelyeket az érett korban lévő modellek és bloggerek tesznek közzé nap mint nap.

A 60 feletti modell lényeges üzeneteket közöl fotóival

Caroline Ida nem kertel, sem a nyilatkozataiban, sem a posztjaiban nem óvatoskodik. A hatvan feletti modell nemrég csöppent bele a szakmába, azóta pedig egyszerűen imádja, hogy hatással lehet az emberekre.

Célja, hogy megmutassa a valóságot, ezzel pedig arra biztasson másokat, hogy fogadják el önmagukat, és ne kergessenek olyan ideálokat, amelyeknek nem tudnak megfelelni. Fiatal nők sokasága üzen neki nap mint nap arról, hogy neki és őszinte fotóinak, gondolatainak köszönhetően már nem tartanak az öregedéstől.

Nem csupán a pozitív testkép mellett kampányol, olyan jelentős problémáknak csakúgy igyekszik hangsúlyt adni, amelyek igencsak égetőek. A policisztásovárium-szindróma többek között roppant sok nőt érint, mégis kevés szó esik róla. Caroline Ida nyíltan beszél betegségéről, aminek köszönhetően követői nem érzik egyedül magukat a problémáikkal.

Caroline Ida stílusa lehengerlően egyedi

Caroline Ida Ours nem csak magabiztosságával, hanem stílusával és sugárzó egyéniségével is inspiráló jelenség a modellek között. Határozott önbizalommal rendelkezik, ugyanakkor tisztában van adottságaival és határaival, erről pedig rendszerint humoros öniróniával nyilatkozik a vele készített interjúkban. Bár a divatvilág egyre több erőfeszítést tesz azért, hogy hangsúlyt kapjon a női szépség sokfélesége, sokan még mindig egyfajta elvárásokkal teli, ideális képet dédelgetnek a modellekről.

Talán ezért érzi szükségét annak Caroline, hogy minél gyakrabban elmondja, tisztában van azzal, hogy nincs nádszálvékony dereka, nem deszkalapos a hasa, sőt, itt-ott ráncos, és van narancsbőre, de ez őt cseppet sem akadályozza meg abban, hogy megélje a nőiességét. Mindig is szeretett csinosan öltözködni és jó érzéke van a stílusos megjelenéshez, divatfotói pedig nagyszerűen tükrözik elragadó személyiségét.

Imádja a színes darabokat, akár váratlan kombinációban is párosítja az élénk árnyalatokat. Mintákban sincs hiány, sokszor ezek sem passzolnak össze, a végeredmény mégis lenyűgöző.

Láthatóan a leopárdminta hatalmas rajongója. Bátran viseli ezeket a dögös, feltűnő darabokat, melyek fantasztikusan mutatnak rajta.

A kifinomult, visszafogott megjelenés sem áll távol tőle. Gyakran visel lágy, egyszerű tónusokat és alapdarabokat a hétköznapok során.

A hanyag, sportosan elegáns szetteket szintén remekül variálja. A 61 éves nő egy szimpla farmernadrágot is sikkessé varázsol.

A hatvan feletti modell büszkén mutatja meg testét fehérneműben is, hiszen úgy gondolja, ez úgyszintén hozzátartozik a testpozitív szemlélethez. Nem retusálja képeit, sőt, filtereket is ritkán alkalmaz. Gondolkodásmódja és őszintesége üdítően hat a közösségi média világára. Képei rendszerint ízlésesek, visszafogottak és őszinték.

 

Kiemelt kép: fiftyyearsofawoman/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés