A 65 éves Michelle Pfeiffer nem a filterek és a szépségeffektek híve, sőt, gyakran smink nélkül mutatja meg arcát a fotókon. Természetes megjelenéséért odáig vannak a rajongók.

hirdetés

Az öregedés folyamata abszolút természetes, a külső idővel megváltozik, például ráncok jelennek meg a bőrön, megereszkednek a kontúrok, szárazabbá, rugalmatlanabbá válik a bőr. Bár ezek a tünetek idővel elkerülhetetlenek, a változás mértéke csökkenthető, illetve a bőröregedés jelentősen lassítható a megfelelő technikáknak, kezeléseknek és hatóanyagoknak köszönhetően, melyek tudatos, egészséges életmód mellett működnek leginkább.

Előbb-utóbb azonban mindenkinél jelentkeznek a fránya barázdák, amelyeket ki így, ki úgy fogad. Vannak, akik kapásból kés alá fekszenek, ez a sztárvilágban egyáltalán nem szokatlan lépés. Bár az efféle beavatkozások nem ördögtől valók, hiszen a finom korrekciók nem írják át az arc karakterét és megőrzik a vonásokat, vannak, akik irreális elvárásokat társítanak a fiatalos megjelenéshez, és olyan szinten túlzásba viszik a plasztikát, hogy már-már rájuk sem lehet ismerni a folyamatos sebészi beavatkozások következtében.

Mások szimplán sminkkel vagy egy kis retussal igyekeznek elfedni a korral járó változásokat. Manapság azonban egyre többen vállalják természetes megjelenésüket, amivel azt sugallják, hogy nem az örök fiatalság hajszolása a lényeg, hanem az, hogy minden életszakaszban rátaláljanak szépségükre, és jól érezzék magukat a bőrükben. A nőies kisugárzás és a lehengerlő vonzerő nem a kor függvénye, hiszen a szépséget nem lehet határok közé szorítani. Nem csak akkor lehet üde és sugárzóan gyönyörű egy nő, ha teljesen feszes és ránctalan a bőre.

Michelle Pfeiffer smink és retus nélkül

Michelle Pfeiffert egészen fiatalon ismerte meg a közönség, a világhírű színésznő a kamerák kereszttüzében vált érett korú nővé. Az évek múlása alig-alig hagyott nyomot a megjelenésén, s noha az ő arcán is felfedezhetők finom barázdák, nem célja fiatalabbnak tűnni. Bátran posztol smink és retus nélküli fotókat az Instagram-oldalára, a rajongók pedig imádják az őszinte, természetes képeit.

A színésznő remek genetikával rendelkezik, ám egyértelmű, hogy az önmagában nem lenne elegendő a fiatalos megjelenés megőrzéséhez. Jóformán csak a szemkörnyékét ölelik látványosabb redők, legalább tíz évet letagadhatna eredeti életkorából.

Egyszerű melegítőben, pizsamában készít fotókat magáról, a rajongók pedig teljesen odáig vannak az őszinte, természetes képekért. A legtöbb hírességet a filmvásznon, koncerteken vagy épp a vörös szőnyegen láthatjuk, sokszor pedig az az illúzió él az emberek fejében, hogy ők sosem kócosak, nincsenek ráncaik vagy bőrhibáik, mindig tökéletesen néznek ki. A tökéletesség relatív, de ők is éppen olyanok, mint egy átlagos nő.

Michelle Pfeiffer igyekszik megmutatni a természetes oldalát. Azt, hogy a hétvégéken az ő frizurája sincs profi fodrászok által belőve, nincs rajta három réteg alapozó, és igenis jól érzi magát a bőrében. Ezzel rengeteg önbizalomhiányos hölgyet ébreszt rá arra, hogy a valós megjelenés, a természetesség legalább annyira gyönyörű, sőt, még szebb, mint a sminkkel, retussal finomított külső.

Nem csak a sminket mellőzi a képeken, a színésznő semmilyen filtert nem használ a fotóknál. A kommentszekció minden alkalommal fel is robban, a legtöbben Michelle Pfeiffer szépségét, természetességét méltatják.

Szerencsére manapság egyre több sztár mutatja meg, hogyan is fest a kulisszák mögött, ezzel sokakat ösztönözve arra, hogy ne szégyelljék natúr megjelenésüket. A természetes szépség megkapó, a belső kisugárzást pedig a ráncok sem tudják elhalványítani.

Kiemelt kép: Noam Galai/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés