Vékony szálú haj ide vagy oda, ezek a frizurák garantáltan megdobják a volument, ráadásul elképesztően trendi fazonok lesznek 2022-ben. A tökéletes stílus megtalálása soha nem egyszerű, ám van néhány lehetőség, amivel nem lehet mellényúlni.

hirdetés

Vannak, akiknek erős szálú, dús tincsei vannak, míg másokat vékony szálú, kevésnek ható hajkoronával áldott meg a sors. Mindkettőnek megvan a maga előnye, illetve hátránya egyaránt. Általában a legtöbb nőnek az kell, ami épp nincs.

A dús hajú hölgyek nehezen bírnak a hatalmas lobonccal, míg akinek csak pár tincs hullik a vállára, rendszerint hajpótlásról álmodozik. Számos trükköt lehet bevetni mind a két hajtípus esetén, amiktől optikailag jelentősen változik a hajtömeg mennyisége. Bár sokféle hajápolási terméket lehet beszerezni, amelyek erre a célra specializálódtak, valamint a hajformázó kütyük úgyszintén segítségül szolgálhatnak, a legegyszerűbb megoldás a tökéletes, előnyös hajvágás.

Nőies frizurák, melyek megdobják a vékony szálú haj volumenét

A hajvágás merész lépés, pláne ha teljes átalakulásról van szó. A vékony szálú tincsek okozhatnak némi nehézséget, hiszen elég egy rossz választás, és a szálak könnyebben lelapulnak. Dús volument varázsolni azonban nem csak kínkeserves beszárítási procedúrákkal lehet, igencsak lerövidül a formázásra szánt idő, ha a fazon kialakítása megtámogatja a jó tartást.

Long bob

A bobfazon alapvetően a sikerlista élén van már évek óta, tulajdonképpen megunhatatlan a maga nőiességével, játékosságával. Nem csupán ebből adódik népszerűsége, a hosszú bob optikailag jelentősen növeli a haj tömegét. Különösen igaz ez akkor, ha könnyed, lágy hullámokkal bolondítják meg ezt a trendi frizurát.

Ám a vágás is számít. A hajvégek tompa, életlen vágásával könnyen elérhető, hogy a szálak erősebbnek és vastagabbnak tűnjenek. A blunt cut néven futó technika népszerűsége ismét felloban idén, érdemes a hosszabb bobfazonoknál is bevetni.

A finom, kifelé ívelő tincsek még inkább tuningolják a volument. Nem szükséges hollywoodi hullámokat gyártani, elegendő néhány ívet húzni egy szimpla hajvasalóval a hajszálak végénél, ezzel máris dúsabbnak hat majd a frizura.

 

Laza frufru

Sokan ódzkodnak a frufru vágatásától, mégis nagyon előnyössé tudja varázsolni a megjelenést ez az apró változtatás. Persze nem mindegy, hogy milyen fazont választ az ember, érdemes arcformához igazítani az elülső tincseket. A hajtömeg növeléséhez az a fontos, hogy ne legyen túlzottan sok szál leválasztva a hajhosszból, hiszen azzal máris az ellenkező hatás érhető el, mert durván megfogyatkozik a frizura.

Egy könnyed, laza frufru azonban dúsabbnak mutatja az összképet. Ehhez egyaránt hozzájárulhat a haj textúráját kiemelő vágás, ami rugalmasabbá, formázhatóbbá teszi az egyébként könnyen lelapuló, erőtlen tincseket.

 

Pár tincs levágása is elég ahhoz, hogy tömegnövelő hatása legyen a frufrunak, így elegendő egy féloldalas verziót választani. Kezdő frufruviselőknek ez különösen ajánlott, hiszen jó teszt lesz ahhoz, hogy megéri-e esetleg egy teljes frufrus fazonra váltani.

Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a frufru kialakításával, illetve a hajfazonnál bevetett modern vágástechnikával milyen könnyen elérhető a dús hatás. A fodrász textúrát, lágy esést ad a tincseknek, ezáltal a szálak rétegesen megemelik egymást, így sokkal egyszerűbb a beszárítás, és a laza tartásnak köszönhetően látványosabb a volumen.

Réteges hajvágás

A réteges hajvágás újra hatalmas divat, és rengeteg stílust ölel fel. A hosszú fazon lépcsőzetes kialakítása, a bozontos shag, valamint a frufruval felturbózott mullet is szóba jöhet a réteges choppy bobbal együtt. A vékony szálú haj nagyon meghálálja ezeket a fazonokat, hiszen sokkal dúsabbnak hat tőle a hajzuhatag.

Megtévesztő ugyan, hiszen az ember azt gondolná, minél több helyen ritkítja meg a fodrász a haját, annál kevesebbnek tűnik. Ám a csalafintaság az egymásba olvadó rétegekben rejlik, melyek megemelik a hajtöveket, illetve megtámasztják egymást. Laza hullámokkal megspékelve még látványosabb a dúsító hatásuk, a ritkított hajvégek ráadásul könnyebben megtartják a lágy loknikat, sokkal jobban ellenállnak a szélnek és egyéb kihívásoknak.

A lépcsőzetes és a ritkított, rétegelt mullet fazon az erősebb szálú, alapvetően dús, de nehezen formázható hajjal is csodát tesz! Rugalmasságot, lágyságot ad a tincseknek, ezáltal sokkal szebb lesz a frizura esése. Természetesen göndör és hullámos hajjal szintén érdemes kipróbálni!

Felemás bob

A bobfazonnak annyi variációja létezik lassan, mint égen a csillag. A hosszú bob mellett a felemás stílus egyaránt csodát tesz a vékony szálú hajjal. Pár hullámmal felturbózva különösen dúsnak hat majd az eredmény.

 

Még a hullám sem feltétlenül szükséges, anélkül is garantált a dúsabb hatás. Optikailag becsapós látványt nyújt a szemnek ez a fazon, hiszen az aszimmetrikus tincsek miatt jelentősen többnek tűnik a hajtömeg. Nem kell minden hajszálnak tökéletesen állnia, pont a kissé torzonborz külső idézi elő a kívánt hatást.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés