Az igazi őszi és téli finomságok, mint a sütőtök, a fahéj, a csokoládé és a karamell nem csupán a gasztronómiát gazdagítják és lelkünket melegítik a hűvösebb időszakban, de a most kibontakozó trendeknek köszönhetően a sminkünk hangulatát is meghatározzák.

hirdetés

Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője elárulta nekünk, melyek a legmeghatározóbb téli sminktrendek idén, és miként készíthetjük el magunknak a szezon legkedveltebb ízei által inspirált sminkeket.

Az ünnepek közeledtével mindannyian kezdünk kicsit megnyugodni és lelassulni, amely általában a divat és a szépség világában uralkodó trendekre is hatással van. A környezet színvilága és hangulata visszaköszön ruhatárunkban, étkezésünkben, és bizony a téli sminktrendek terén éppúgy megmutatkozik.

Kép: Avon.

 

– Én személy szerint már nagyon vártam a hűvösebb idő megérkezését. Ételek és italok szempontjából ezen időszak sztárja mindig a sütőtökös latte, a cappuccino és a forró csokoládé volt számomra, így azonnal beleszerettem a napjainkban hódító szépségtrendbe, az ősz színeit magába foglaló, finomságok inspirálta sminkekbe, amelyek nemcsak árnyalataikban, de hangulatukban is nagyon közel állnak a szívemhez – vallotta be Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője.

A leggyönyörűbb téli sminktrendek: finom árnyalatok, amiket a kedvenc ízeink ihlettek

A harmónián van a hangsúly!

A belassulós, lélekmelengető esték meghitt hangulata kéz a kézben jár a harmóniával, amely idén a téli sminktrendek palettáját éppúgy átszövi, mert a természetes, meleg árnyalatok kerülnek túlsúlyba. Az ősz ízei által inspirált sminkek különlegessége nem csupán szívet melengető tónusaikban rejlik, hanem azok összhangjában is.

1. Avon True Power Stay szemfesték, 2699 forint. 2. Avon Power Stay folyékony ajakrúzs, 2799 forint. 3. Avon Power Stay folyékony szemhéjtus, 2999 forint. 4. Avon All Nudes szemfestékpaletta, 3599 forint.

 

Az őszi-téli gyümölcsök, zöldségek és forró italok ihlette lookok titka, hogy a különböző színek kombinálása helyett a monokróm színhasználatra törekszünk sminkelés közben. A sütőtök, a padlizsán, a szilva, a cékla, a gránátalma, az áfonya és az otelló szőlő, valamint a kávé, a fahéj, a karamell, a csokoládé és a mandula színében pompázó sminkek esetében a különböző színek kombinálása nélkül dolgozunk, a tónusok mélységét változtatjuk csupán, az alapjukat nem. Jellemző lehet ugyanazon termékek használata az orcánkon, szemünkön és ajkunkon egyaránt.

A harmónia bőrképünk tekintetében ugyancsak hangsúlyos. Idén is a természetes bőrkép hódít, egyúttal a bőrápolás-központú sminktermékek, mint például a szérumalapozók és a színezett hidratálókrémek. Minimális termékhasználat jellemzi ezt a trendet, a matt és a fényes bőrkép közötti tökéletes egyensúlyra való törekvés, a puha, friss és bársonyos alapozás.

Sminktermékek: Avon.

 

A harmónia megteremtésében az szintén fontos szerepet játszik, hogy színtípusunkhoz megfelelő sminket válasszunk. A hideg tónusú hölgyeknek érdemes a latte és fakóbb, szürkésbarna árnyalatokat választaniuk, míg a meleg tónusú hölgyeknek a karamell, a csokoládé és a fahéj változatai lehetnek előnyösebbek.

Mitől lesz mégis izgalmas?

Habár a monokróm sminkek lényege pont az, hogy elkészítésükkor nem használunk egymástól elütő árnyalatokat, a megfelelő technikák alkalmazásával és különböző textúrák kombinálásával a teljesen egyszínű sminkeket is izgalmassá, látványossá varázsolhatjuk. A termékeket egymásra építve sötétítheted, mélyítheted a színeket, játszhatsz a satírozási technikákkal, illetve ötvözheted a matt és fényes textúrákat.

Ebben az esetben a technikák variálásán, összevonásán van a hangsúly, a szemhéjfestéket ecsettel feltéve egy természetesebb, lágyabb hatást érhetsz el, míg ha az ujjbegyeiddel lapogatod el szemhéjad felületén a festéket, erőteljesebb végeredményt kaphatsz.

Kép: Avon.

 

Ezeket a technikákat nem csupán szemhéjakon lehet alkalmazni, az ajakfestés éppúgy feldobható vele. Egy kilencvenes évek inspirálta ombre ajakfestés még a legegyszerűbb nude sminkeket is izgalmassá varázsolja. Az ombre hatást létrehozhatod több egyező színű, de különböző mélységű rúzzsal vagy egy sötétebb ajakceruza és világosabb rúzs párosításával. Végezetül pedig egy kis szájfénnyel teheted még látványosabbá.

– A hűvös napokon semmi nem esik jobban számomra, mint egy nagy bögre forró csokoládé. Valószínűleg ezért is élvezem annyira a csokoládé tónusai által inspirált sminkek elkészítését. Ennél leggyakrabban az Avon True Power Stay szemhéjfesték Stylish Brown árnyalatát kombinálom az Avon All Nudes szemfestékpaletta barna árnyalataival, majd a Power Stay folyékony szemhéjtus Chocolate Brown árnyalatával koronázom meg. Az ajakfestést tekintve pedig az Avon Power Stay folyékony ajakrúzs Spicy Brown árnyalatához nyúlok leggyakrabban, amely tökéletes csokoládészínével és rendkívül tartós textúrájával szuper választás lehet egy forró csokizós találkára – részletezte kedvenc sminkjét Károlyfi Edit.

Kiemelt kép: Getty Images.

Forrás: Avon.

Sminktermékek fotói: Avon.

  • Megosztás:
hirdetés