Nincs túl sok jó emlékünk a kilencvenes évek sminktrendjeiről, ám ez a változat, mely a videoklipekben is gyakran felbukkant, messze kitűnt a vállalhatatlan sminktúlkapások közül.

hirdetés

A kilencvenes években a különféle divattrendek közvetítő csatornái főként a zenei videoklipek, illetve a magazinok voltak. Bár a modellektől is rengeteg irányzatot el lehetett lesni, az énekesnőknek és a lánybandáknak úgyszintén sok szerepe volt abban, hogy a sminkelési és öltözködési divatvonalak lecsapódjanak.

Így persze, többnyire a színpadias, eltúlzott makeup-trendek kerültek be a köztudatba, melyek a mindennapokban gyakran nem állták meg a helyüket. Gondoljunk csak a Spice Girls berobbanására, amikor az asszisztálásukkal elterjedtek a kontúros, barna ajkak, és a nagyon erős, színesen csillogó szemsminkek. Nem volt könnyű kimazsolázni a magazinokból azokat a finomabb sminkeket, melyek nappal, az utcán is méltósággal, megbotránkoztatás nélkül viselhetőek voltak.

A kilencvenes években bontogatta szárnyait az úgynevezett athletic trend, amelynek 2019-ben az athleisure divatirányzat a megfelelője. Ez a divatvonal bátran keveri az utcai öltözéket a sportos elemekkel, melyek az edzőtermi szerelésekre hajaznak.

Akkoriban sok külföldi videoklipben felbukkantak a pufi dzsekik, az edzőcipők, illetve a hasvillantó topok tréningnadrággal kombinálva, és velük együtt egy természetesebb sminkirányzat is bekerült a divatba. Úgy emlékszünk rá, mint a kilencvenes évek legnőiesebb sminkjére, amit most egy ügyes blogger újragondolt a retró életérzés hevében.

Ehhez a finom sminkhez, mely nappal és éjszaka is megfelelő viselet lehet, remekül passzolnak a kilencvenes éveket megidéző ruhadarabok és ékszerek.

 

Kép: Getty Images.

  • Megosztás: