Nincs olyan eget rengető sminktrend a szezonban, ami felvenné a versenyt a latte makeup elképesztő népszerűségével. Hihetetlen, mennyire gyorsan terjed, de a videókat elnézve értjük, miért olyan felkapott.

hirdetés

Végre nem egy furcsa, hajmeresztő sminktrend áll a középpontban, hiszen ezúttal egy igencsak praktikus, a mindennapokban meglehetősen jól viselhető, tejeskávé ihlette smink bolygatta fel a közösségi média platformjait.

Mivel elég sokan kipróbálták már, és szinte elözönlötték a latte makeupról szóló videók az internetet, remekül lemérhető, hogy ezek a meleg, barnás sminktónusok és krémes textúrák mindenkinek jól állnak, ugyanis a világos-sötét árnyalatokkal játszva könnyedén személyre szabhatók a színkombinációk.

Az új sminktrend célja nem túl meglepő, a napbarnított hatás elérésére, illetve fokozására egyaránt alkalmazható. A legtöbb nyári smink a bronzos tónusokat helyezi előtérbe, ám a sötét árnyalás nem mindenkinek áll jól. A latte macchiato, a caffe latte, valamint a cappuccino finomabb, tejes, karamellszerű, krémes barna árnyalatai azonban a világosabb bőrű és szemű szőke hajúakhoz, valamint a sötétebb színezésű barna hajúakhoz éppúgy tökéletesen passzol.

A barackos felhangú, rózsaszín alapú bőrtónust is feldobhatja egy krémes, fahéjszínű latte makeup, pláne, ha vörös tincsek keretezik és aranybarna szeplők díszítik az arcot.

A latte sminktrend többféle verzióban követhető: 3 barnás árnyalatú sminket mutatunk

A barnák erősségét a bőr alapszínéhez kell belőni, úgy biztos, hogy nem lesz harsány és ordítóan erőltetett a hamis barnaságot kölcsönző smink. Persze, nem muszáj az alapozót is a tejeskávé színeihez igazítani. Elég, ha egy cseppnyi selyemfényű bronzosítót keversz az arckrémedbe, hogy épp csak felfrissítse az arctónusod. Sőt, BB- vagy CC-krémet is használhatsz, ha nem szereted nyáron a vastag fedésű sminket.

Az alábbi videók mindegyikében eltérő mélységű és erősségű tejeskávészínek szerepelnek, háromféle bőrtónuson.

 

Az első videóban látott smink nagyszerűen mutat a már szépen lebarnult vagy kreol bőrön. Csodásan kiemeli a szemek ragyogását, miközben cseppet sem hivalkodó. Natúr, pasztelles és krémes árnyalataival selymessé varázsolja a bőrfelszín textúráját.

 

A második felvételen nem árt tanulmányozni, mely területeken helyezi el a világosabb, illetve sötétebb sminkárnyalatokat a sminkmester. Hogy elkerüld a foltos megjelenést, célszerű kitapasztalni a megfelelő fény-árnyék hatást.

 

Érdemes a sminktermékek textúráját is figyelembe venni, hogy minél természetesebb legyen az összhatás. A krémes és zselés bronzosítók könnyebben, egyenletesebben eloszlathatók az arcbőrön, és nem nehezítik el a finomabb, halványabb bőrtónust sem.

A latte makeup rengetegféle módon elkészíthető, bátran használd a fantáziád, amikor a sminktrend tejeskávészínű palettáját veszed alapul. Lehet, hogy a színhasználat viszonylag kötött, de annyiféle kombinációban alkalmazhatod a tejszerű és a krémbarna árnyalatokat, hogy nyár végéig sem tudod kimeríteni a lehetőségek széles tárházát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés