A 2023-as őszi sminktrendek abszolút retró hangulatban hódítanak, miközben a natúr sikk határozottan az élre tör. A visszafogott nosztalgia jellemzi az átmeneti szezont, a barnás tónusok és a különleges tusvonalak teszik izgalmassá a megjelenést az elkövetkezendő hónapokban.

hirdetés

A legütősebb 2023-as őszi sminktrendek

Latte makeup

Az elmúlt időszakban a közösségi média különböző platformjait abszolút hatalmába kerítette ez a könnyed, hétköznapi sminktrend. A latte makeup elterjedése már csak azért is meglepő, mert nincs benne semmi hajmeresztő, nem túl merész vagy kirívó, mégis óriási a sikere. Az őszi szezonban különösen nagy robbanásra számíthatunk, ugyanis a tejeskávé színei remekül passzolnak a hűvös, borús hónapok hangulatához. A visszafogott, könnyed krémszínek, a bronzos tónusok játéka elegánssá, nőiessé varázsolja a megjelenést.

A színekkel bátran lehet trükközni. Aki csak egy minimális fedést szeretne elérni, és nem akar túlzottan hangsúlyos szemeket, elegendő, ha némi bézzsel és világosbarnával pingálja ki magát. A latte trendbe azonban simán beleférnek az erősebb árnyalatok is, egészen a sötétbarnáig is el lehet menni a palettán, ezáltal kissé füstös, dögös hatást kölcsönözve a tekintetnek. Sokan még szemhéjtust sem használnak a tejeskávésminkek mellé, sokszor bőven elegendő a pillákat befesteni ahhoz, hogy igazán elegáns és visszafogottan nőies legyen az eredmény.

Visszatért a ’90-es évek

Az őszi sminktrendek abszolút retró hangulatban tombolnak. A latte ihletésű sminkek és a nosztalgia keverékeként visszatértek a kilencvenes évek ajakfényei, amelyek szintén barnás árnyalatban tündökölnek. Akkoriban a legtöbb szupermodell ragaszkodott a bordós, barnára hajazó rúzsokhoz, amelyek a vörös rúzs trendjének lecsengésével újra megjelentek a palettán.

A szájkontúrceruzák szintén felfutnak idén ősszel, különösen a latte szájfestés esetén érdemes bevetni őket. Arra azért nem árt figyelni, hogy a kontraszt ne legyen túlzottan feltűnő, ajánlott ombre, átmenetes hatást festeni az ajkakra, hogy igazán természetesnek tűnjön az eredmény. Idén a matt és a csillogó ajakfények egyaránt versenyben vannak, bármelyik változatot is választod, garantáltan stílusos leszel.

Letisztult elegancia

Még mindig nem kell búcsút inteni a letisztult, „no makeup” makeupnak, aminek sokan kifejezetten örülnek. Bár sokáig a magas fedésű alapozó és az agyonkontúrozott arc számított trendinek, az elmúlt időszakban az áttetsző, könnyed, leheletnyi smink vált népszerűvé. Az őszi időszakban sem lesz ez másként, a nyáron előbukkanó és felerősödő szeplőket semmiképp nem érdemes elfedni. Minél természetesebb a smink, annál szebb és divatosabb az eredmény.

Merész szemfestés

Ha már retró hangulat, a hatvanas évek trendjei mellett sem mehetünk el szó nélkül, amelyek újult erővel tértek vissza 2023-ban. Bár kissé ellentmondásosnak tűnhet, hogy a letisztult, könnyed makeup mellett az erőteljes retró vonal is érvényesülni tud, a két stílus tökéletesen megfér egymás mellett. A klasszikus dupla tusvonal, az élénkebb árnyalatú szemhéjpúderek és a póklábpillák egyaránt megjelentek a kifutókon, illetve az utcákon is felsejlik ez a divat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés