Igéző, ragyogó szirénszemek készülhetnek pár egyszerű mozdulattal, ha a videóban látható lépéseket követed. Egyáltalán nem nehéz tökéletesen hangsúlyozni a tekintetet, csak a megfelelő módszert kell elsajátítani.

hirdetés

Szirénszemek egyszerűen

Az igéző, csábító szirénszemek nem csupán a TikTokot hódították meg, a hollywoodi hírességek szintén rajonganak a gyönyörű, ragyogó tekintetet kölcsönző sminkekért. Az elmúlt hónapokban egyre népszerűbbé vált ez a trend, rengeteg sminkes videó készült már a megfelelő technikáról, ami csak első ránézésre tűnik bonyolultnak.

Nem feltétlenül kell sztársminkesnek lenni ahhoz, hogy tökéletes szemsmink készüljön. Persze némi kézügyesség és gyakorlat nem árt a finom ívek megrajzolásához, ám még szemhéjtussal sem kell ügyeskedni ahhoz, hogy az eredmény valóban látványos és nőies hatást keltsen.

A videóban lépésről lépésre lekövetheted, hogyan lehet a legegyszerűbben elkészíteni a ragyogó szirénszemeket. A végén érdemes szemceruzával ráerősíteni a füstös hatásra, azonban a fő vonalvezetést egy vékony ecsettel és szemhéjfestékkel is felviheted. Ezzel a módszerrel sokkal könnyebb finom, lágy sminket készíteni, s az esetleges botlásokat, csúszásokat is könnyebben javíthatod.

 

Érdemes több különböző árnyalattal dolgozni, s nem kapásból a legsötétebbel, a feketével kezdeni az ív felfestését. Először készüljön egy barna alap, a különböző árnyalatok összedolgozása után a feketével már elegendő csak ráerősíteni a már felvitt kontúrra.

Mivel a szirénszemek esetében a hangsúly egyértelműen a külső szemzugon van, ezért a vonal rajzolását is célszerű itt kezdeni. Miután sikerült tökéletesre rajzolni a két oldalt, a belső szemzugról se feledkezz meg, ám nem kell olyan erőteljesen festeni, mint a cicaszemek esetében. Nem muszáj túlságosan precíznek lenni, a füstös hatásban éppen az a jó, hogy megenged némi kézremegést és ügyetlenkedést. A lényeg, hogy a legvégén alaposan satírozd össze a felkent árnyalatokat.

Az igéző összképhez elengedhetetlen a szemöldök formázása és a szempillák kiemelése. A spirálból az alsó pillasorra is kerülhet, ez nem fogja elterelni a figyelmet a gyönyörűen felfestett ívekről. A fekete szemceruza a vízvonalra is felkerülhet, ettől csak még csábítóbb lesz majd az eredmény, a liftinghatás pedig ugyanúgy érvényesül.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés