A napcsókolt bőrtónus az őszi időszakban már igencsak megfakul, ám egy finom, bronzos árnyalatokon alapuló smink képes arra, hogy felelevenítse ragyogó üdeségét.

hirdetés

A most divatos bronzos hatású smink nem jelent egyet az eszeveszett, erős kontúrozással, az őszi színpaletta tejeskávé, karamella, fahéj és avarbarna tónusait keveri egymással, méghozzá nagyon szolidan. Cseppet sem az a cél, hogy olyannak tűnjön az arc, mint egy trópusi nyaralás után, sőt, a szoláriumos bőrárnyalat is kerülendő.

Nem árt figyelembe venni, hogy a nyári barnaság mostanra már jelentősen megkopott, így a túlzottan sötét alapozóval és bronzosítóval csupán természetellenes megjelenést lehet elérni, pláne, ha az arc és a nyak árnyalata jelentősen eltér egymástól.

Sokkal inkább a szemfestés, a pirosító és a halvány bronzos árnyalás együttes optikai hatása garantálja a kívánt üdeséget, ami a fátyolos őszi napfényben sem lesz kirívóan feltűnő vagy harsány.

Bronzos hatású őszi smink, leheletfinom verzióban

A latte makeup a legnépszerűbb sminktrend idén, ami nagyon sokféleképpen értelmezhető és kivitelezhető. A krémes tejeskávészínek összhangján van a lényeg, melyek könnyedén a bőrtónushoz igazíthatók. A nyáron felkapottá vált irányzat ősszel sem szorul háttérbe, hiszen a meleg, barnás árnyalatok csodásan passzolnak az átmeneti szezon naturális palettájához.

A rövid videóban látható bronzos hatású smink valójában túlzó kontúrozás nélkül készül. Az alapozó ugyan valamivel sötétebb az arcszínnél, de annyira lágy fedésű, hogy teljesen eggyé válik a bőrrel.

A világosabb és sötétebb korrektor játékával természetes színhatást kelt az alapozás, mintha kicsit megkapta volna az arcot a fáradt őszi napfény. A matt bronzosító is szépen beleolvad a sminkbe, és a szemhéjra is leheletnyi barna kerül.

Az alsó vízvonal kiemelésével a tekintet hangsúlyosabbá válik, szinte felragyog a füstös árnyalásnak köszönhetően. Aranybarna, hamis szeplők is felkerülnek az orcákra, melyek még természetesebbé teszik a bronzos üdeséget. Az eredmény cseppet sem túlzó vagy mesterkélt.

A bronzos őszi smink éjszakai változatában a vörös rúzs játssza a főszerepet, méghozzá az a tónus, amit Kendall Jenner is gyakran használ. Az alapozás és az árnyalás hasonló módon történik, mint az előző minivideóban, de itt finom, világos rózsapír kerül az orcákra, szépen összemosva a bronzosítóval. Ettől kicsattanóan friss hatást kelt a bőr, selymes megjelenéséhez pedig az is hozzájárul, hogy kicsit jobban megszalad a világos korrektor, mint a nappali sminkváltozatban.

Mégsem különül el élesen a kontúros árnyalás, avagy a legkevésbé sem kelt durva, maszatos vagy koszos hatást a bronzosító. Mindez a finom árnyalatok szolid összehangolásának köszönhető, így a fókuszpont abszolút az ajkakra kerül, melyek vibráló élénksége szinte kiemelkedik a visszafogott sminkből.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés