A füstös őszi smink igazán nagy trend az átmeneti évszak során, hiszen pillanatok alatt nőies és igéző tekintetet kölcsönöz viselőjének. Ahhoz, hogy véletlenül se ess túlzásba a kontúrokat illetően, elég ezt az apró trükköt bevetni.

hirdetés

A füstös smink elkészítéséhez csupa őszies hangulatú színekre van szükség, melyek által kedvenc átmeneti szettjeiddel is könnyen harmóniát alkothat a szemsmink. A kissé elmosódott látványt nyújtó füstös technika szép keretet ad a barna szemeknek, és a borongós évszakhoz is szuperül illik. Azonban olcsó hatást kelthet, ha túlzásba viszed a kontúrozást, vagy túl sötét színekkel dolgozol. Ahhoz, hogy megtaláld az egyensúlyt, egy apró trükköt kell bevetni.

Nőiesen emeli ki a szemeket a füstös őszi smink

A vlogger már előzetesen elkészítette magának a sminkalapot. Ebből a szemhéjára felkent primer sem hiányozhatott. Ez fogja megakadályozni, hogy néhány óra elteltével se kenődjön el a precízen felfestett festék.

A videóban használt paletta világosabb natúr és meleg barnás árnyalatait alkalmazva vidám és friss lesz a megjelenés. A kissé pirosas vagy bordós színeket is bátran bele lehet rejteni a sminkbe, de csak árnyalás szempontjából, ekkor különösen figyelve a satírozós mozdulatokra.

 

Mielőtt azonban hozzálátnál a púderes szemhéjfestékek felviteléhez, egy-egy ragasztócsíkra lesz szükséged. Éleivel a szem külső sarkát és a szemöldök végét kell összekötni. Ennek segítségével biztosan szimmetrikus és nőies lesz a smink, és véletlenül sem fogsz túl nagy területet befesteni, miközben a legvégén elsatírozod az éleket egy ecset segítségével. Így megelőzhető az úgynevezett piszkos, maszatos hatás.

A füstös smink a legtöbb bőrtónussal harmonizálni fog, azonban világosabb bőr és szemek esetében válassz bézses, mogyorós színeket az elkészítéséhez.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés