Az idei sminktrendek elképesztően különlegesek és nőiesek, 2023 sok újítást hoz magával, miközben a jó öreg klasszikusok is ott vannak a repertoárban.

hirdetés

A 2023-as sminktrendek izgalmasak és sikkesek

Az idei sminktrendek mindenkinek remek lehetőségekkel szolgálnak. A letisztult, könnyed és természetes hatás mellett az élénkebb, merészebb verziók is népszerűek lesznek 2023-ban, így bárki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló opciót. Néhány részlet stabilan tartja a pozícióját a trendek repertoárjában, miközben számtalan újítás is felbukkan.

Az aktuális sminkdivatról általában a népszerű, elismert szakemberek nyilatkoznak, ám a különböző divatkampányok, beauty kampányok, valamint a kifutón látható makeupok egyaránt árulkodnak a változásokról és a legújabb trendekről.

Láthatatlan sminkek

Tavaly a láthatatlan makeup hódította meg a divatvilágot, amely a hétköznapokon könnyed hatást eredményezett, s remekül passzolt a nőies, kifinomult szettekhez. Idén még inkább érvényesül a természetesség, az egyszerű, finom eredmény remekül hangsúlyozza a vonásokat, cseppet sem túlzó vagy tolakodó.

A korábban divatos magasan fedő alapozók helyett a könnyedebb textúrák dominálnak, amelyek nem maszkként pihennek a bőr felületén, hanem sokkal inkább eggyé válnak a hámréteggel. Ennek köszönhetően az eredmény naturálisabb és befogadhatóbb, miközben az esetleges bőrhibák és finom ráncok abszolút láthatatlanná válnak.

A Chanel és a Dior is megvillantotta már a láthatatlan, könnyed makeup szépségét egy-egy kampányban. Ennek a trendnek valószínűleg a legtöbb nő kifejezetten örül, ugyanis nem feltétlenül kell órákat tölteni a tükör előtt ahhoz, hogy igazán finom és sikkes külsőt varázsoljanak maguknak, miközben a könnyed textúráért még a bőr is rendkívül hálás.

Képek: Chanel/Dior Beauty.

 

Csillogó ajkak

Az elmúlt években abszolút a matt rúzsok vették át az uralmat, miközben a kétezres évek sztárjai, a látványosan ragyogó szájfények teljes mértékben a háttérbe szorultak. Sokan kifejezetten rajonganak a matt hatásért, amely volumennövelő tulajdonságával valóban rendkívül hasznosnak bizonyul, miközben elegánssá és nőiessé varázsolja a megjelenést. Ennek ellenére megvannak a maga hátrányai, ugyanis számos rúzsfajta szárítja az ajkakat, nehéz olyat találni, amely egész nap kényelmesen viselhető.

Az idei év talán legnagyobb változása, hogy a csillogó ajakfények kerülnek előtérbe. Noha már tavaly is lehetett látni a kifutókon és a divatkampányokban néhány csodás, ragyogó árnyalatot, 2023 az az év, amikor a fénylő ajakkencék leseprik a dobogóról matt társaikat. Ezekkel ugyanúgy lehet ügyeskedni, a színátmenetes, ajakdúsító festés sem lehetetlen, egy kis tapasztalattal csodálatos eredmény érhető el.

Vizes hatású, fénylő bőr

A csillogó hatás nem csupán az ajkakon jelentkezik. A vizes hatású, fénylő bőr rendkívül sikkes és különleges trendként hódít 2023-ban. A látványos, mégsem túlzó vagy mesterkélt eredményt highlighterekkel, bronzosítókkal lehet elérni. A no makeup alap megmarad, ám a tavaszi-nyári szezonban egyértelműen a ragyogó bőrfelszín hódít majd, amely a napfényben elképesztően izgalmassá teszi a megjelenést.

Nem kell túltolni az árnyalást, már egy leheletnyi bronzosító vagy highlighter is csodásan ragyogó eredménnyel szolgál.

Képek: Charlotte Tilbury.

 

Füstös szemek és látványos pillák

A füstös szemsmink újra visszatért, 2023 egyik legmenőbb árnyalása a grafitszürke tónusokon alapszik. A sötét satírozás még az egyszerű hétköznapokon is belefér, elképesztően dögössé és merésszé varázsolja a megjelenést. A látványos füstszerű hatást a hatalmas fekete pillák csak még inkább megbolondítják.

Ez a párosítás fókuszba helyezi a tekintetet, nőies és vonzó kisugárzást kölcsönöz az arcnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Chanel/Dior Beauty/Charlotte Tilbury.

  • Megosztás:
hirdetés