Nemrég új hajfestési trend gyűrűzött be a frizuradivatba, mely természetességével lesöpri a palettáról az eddigi melírtechnikákat.

A színátmenetes ombre hajszíneket a lágyabb kontrasztokkal játszó balayage frizurák feledtették velünk, melyekről azt gondoltuk, hogy festett haj már nem tűnhet természetesebbnek. Ám a fodrászok egy egészen új eljárással cáfolnak rá erre, mely a haj eredeti tónusát használja fel a színjátékhoz.

Az új hajfestési irányzat a negative space elnevezést kapta, mert hasonló elveken alapszik, mint amikor a grafikusok vagy a manikűrösök a negatív teret használják.

A lényege, hogy az eredeti hajszín világosabb és sötétebb tónusskáláját használják fel a festés során, vagyis azzal dolgoznak, ami már eleve adott. A frizura mély árnyalataihoz magasabb fényerejű, áttűnő színátmeneteket adnak, esetleg pont fordítva, a világos tincsek közé rejtenek sötét színfoltokat.

Tulajdonképpen, ránézés alapján senki nem mondaná meg, hogy festett frizuráról van szó, hiszen az egész eljárás a tincsek eredeti fényjátékát utánozza.

Így valószínűleg a lenövés sem olyan feltűnő, hiszen ezzel a módszerrel nem változik meg drasztikusan a hajszín, csupán dúsabb, fényesebb hatást kelt, az arc pedig világosabb keretet kap.

A csíkos frizuráknak végleg befellegzett, és úgy tűnik, hogy az extrém – kék, lila és rózsaszín – hajtrendek után ismét a természetesség kap nagyobb hangsúlyt.

  • Megosztás:
hirdetés