A szőke hajszín most jeges, fagyos árnyalatokban sikkes, elképesztően felkapta a divat az efféle világos, hideg tónusokat. A nyári, illetve az őszi szezonban inkább a melegebb verziók taroltak, a mézes, lágyan krémes színekkel nem lehetett mellényúlni. A hajszíntrendek rendszerint igazodnak az aktuális évszakhoz, nem meglepő hát, hogy most a könnyed, hűvös szőkék vezetik a népszerűségi listát.

hirdetés

A hajszíntrendek pontosan úgy változnak, mint az időjárás. Hol a szőke, hol a barna tónusok kerülnek a toplisták élére, miközben a tüzes vörös és a barackszín is igencsak népszerűnek számított manapság. A téli szezonban a hidegebb árnyalatoké a főszerep, a szőkék között is a jegesebb verziók tarolnak.

Akinek sötét hajszíne van, nem árt óvatosan bánnia ezekkel az erősen leszívatott árnyalatokkal. Ahhoz, hogy ennyire világos legyen az eredmény, profi fodrászra van szükség, gyakran még az eredetileg szőkés tónusból sem egyszerű jégszőkét varázsolni úgy, hogy ne menjenek tönkre a szálak. A procedúra nagyon veszélyes lehet, ha otthoni sufnituning módszerekkel próbálkozik valaki.

 

A szőke hajszín így divat a téli szezonban

A hamvas jégszőke remekül mutat, ha a teljes frizurát beborítja a fagyos tónus. Ebben az esetben hamar látszik a lenövés, különösen akkor, ha az eredeti hajszín szignifikánsan sötétebb, mint a festett verzió. Nagyon fontos, hogy a hajszínleszívatás következtében a tincsek kiszáradhatnak, ezért alapos, tudatos ápolásra van szükség ahhoz, hogy ragyogó, egészséges hatást keltsen az eredmény. Ám nem csupán a lenövés ronthatja el az összképet, a hűvös szőke tónusok ugyanis csak nagyon keveseknek állnak igazán jól. Fontos, hogy a bőrtónushoz igazodjon az árnyalat, és a szemöldök színével se vesszen össze.

Ha zavar a lenövés, vagy egy kicsit dúsabb hatást szeretnél, akkor érdemes balayage festést kérned a fodrásztól. Noha különböző árnyalatokkal dolgoznak a szakemberek, a fő tónus lehet a hamvas, jeges szőke, így összességében frissítő, lenyűgözően nőies hatást kelt majd az összkép.

A rosegold szőke szintén remekül passzol a téli szezon hangulatához. Noha alapvetően nem egy tipikus szőkés árnyalat, a fagyos verzióival nem lehet mellényúlni. Kifejezetten különlegessé, egyedivé teszi a megjelenést a rózsaszínes tónusú frizura, akár teljes egészében, akár ombre vagy balayage formában jól mutat.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés