Habár nagyon sok apróságon múlik, hogy az ősz haj öregít-e, ez az öltözködési trükk a legtöbb esetben beválik. Egyszerű és garantáltan feldobja a megjelenést.

hirdetés

Így nem öregít az ősz haj: ez az öltözködési trükk segít

Sokan kizárólag azért nem hagynak fel a folyamatos hajfestéssel, mert attól tartanak, hogy az őszülő haj durván öregítené a megjelenésüket. Rengeteg apróságon múlik azonban, hogy a hamvas frizura rádob-e néhány évet a külcsínre, vagy épp különlegesebbé teszi a stílust. A legfontosabb természetesen a haj állapota, ugyanis egy ápolatlan, töredezett és száraz lobonc még akkor is öregíti az embert, ha nincsenek benne ezüstös, deres tincsek. Ráadásul az ősz szálak sokkal sérülékenyebbek, könnyebben töredeznek, bolyhosodnak, ezért kiemelt gondoskodást igényelnek.

Természetesen nem lehetetlen karbantartani az őszülő frizurát, így kellő figyelem mellett megőrizhető ápolt, egészséges állapota, így ezüstös fényével inkább hozzátesz a megjelenéshez, semmint rombolja azt. No persze van még néhány apróság, amire nem árt odafigyelni.

Az öltözködéssel remekül lehet mesterkedni, ráadásul a trükk sokkal egyszerűbb, mint azt bárki gondolná.

Noha a semleges alapszínekkel tényleg nem lehet nagyot hibázni, ugyanis a fekete, a bézs és a fehér szuperül kombinálható egymással, ősz haj esetén mégiscsak érdemes bevállalni a merészebb tónusokat. A megfelelő árnyalatok mellett szó szerint kivirul az arc, s hamvas tincsek ide vagy oda, láthatóan fiatalos, üde lesz a megjelenés. Idén a magentaláz tombol, ám a visszafogottabbak bátran próbálkozhatnak az ütős királykékkel vagy a ragyogó zölddel is.

Az elmúlt időszakban a citromsárga is berobbant a köztudatba, ami megosztó szín ugyan, mégis elsöprő népszerűséggel tért vissza a nyári divat repertoárjába. Ősz tincsek mellett tulajdonképpen minden élénk árnyalat szuperül mutat, a lényeg, hogy nem kell tartani a vibráló, feltűnő tónusoktól. Monokróm szettben egyáltalán nem hatnak túlzónak, sőt, kifejezetten elegáns, ízléses összképet teremtenek.

Aki még bevállalósabb, bátran kipróbálhatja a különböző árnyalatok kombinációját. A színes, mintás darabok hihetetlenül megbolondítják a hétköznapi megjelenést, egészen más fényben tüntetik fel az arcot. Az ősz haj cseppet sem öregít, ha az öltözék gyönyörű, vidám tónusokban pompázik.

A sminkkel még tovább lehet fokozni az összkép üdeségét és frissességét. A legjobb, ha a makeup árnyalatai finomabbak, ám harmonizálnak a szett tónusaival, ebben az esetben nemcsak vidám és fiatalos, de rendkívül nőies lesz az eredmény. Nem kell tartani a színes rúzsoktól sem, ősz tincsek mellett az arc bőven elbírja a pinket és a pirosat is!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés