Minden jel arra mutat, hogy idén ősszel a shixie lesz a legmenőbb rövid frizura, a dögös fazonért már most bolondulnak a nők. A stílusos vágás nőies, s egyben vagány összképet teremt.

hirdetés

A shixie lesz a legmenőbb frizura ősszel

A szezonváltások általában a frizuratrendeket illetően is tartogatnak izgalmas meglepetéseket. Idén ősszel egy elképesztően vagány, mégis nőies fazon kerül előtérbe, a legtöbb nő már most bolondul a sikkes shixie-vágásért. A rövid hajstílus tulajdonképpen két divatos frizurát kombinál, a klasszikus pixie és a menő shag ötvözete.

A pixie-vágás már hosszú évek óta töretlenül vezeti a népszerűségi listákat, mindig trónbirtokló volt a rövid hajfazonok között. Számos különböző verziója létezik, rengetegen imádják a benne rejlő letisztult nőiességet, amely visszafogott vagánysággal párosul. A dögös shag az elmúlt időszakban lett ismét elterjedt, manapság egyre többen kérik a különleges fazont a fodrászuktól. A két frizura kombinációja azonban mindkettőt lekörözi, idén ősszel egyértelműen ez lesz a legmenőbb hajstílus.

A dögös frizurát már Charlize Theron is kipróbálta korábban, a shixie-fazon hihetetlenül jól állt neki. A színésznő egyébként is rajong a rövid frizurákért, rendszerint bebizonyítja, hogy a nőiesség és a vonzerő mértéke nem a haj hosszán múlik.

A shixie már pusztán a megjelenésével magával ragadja az embert. Minden megvan benne, ami a sikkes küllemhez és a dögös, vonzó kisugárzáshoz nélkülözhetetlen. Egyszerre nőies és vagány, izgalmas, mégis tud elegáns és visszafogott lenni. Játékos, de mégsem tolakodó, nem túl rövid, de abszolút kényelmes lehet mindazoknak, akik ráuntak a hosszú tincsekkel való bíbelődésre.

Legalább annyi változata van, mint a pixie-nek, éppen ezért jóformán bármilyen arcformához hozzáigazítható. Egyaránt remekül mutat frufruval és frufru nélkül, az eredménynek csupán a kreativitás, na meg a fodrász kézügyessége szab határt.

A különleges vágási technikának köszönhetően nem csupán a megjelenést dobja fel a shixie-frizura, a haj tömegét is látványosan megnöveli. Az eltérő hosszúságban nyírt tincsek dúsabbnak láttatják a tincseket, néhány hullámmal, loknival felturbózva pedig még inkább fokozható a volumennövelő hatás.

Noha maga a vágás egyedi és különleges, a frizura karbantartása, a beszárítás cseppet sem sok idő, sőt. Nagyon egyszerű bánni vele, nem igényel különösebb szakértelmet, nem kell minden reggel órákon át ügyeskedni ahhoz, hogy minden egyes tincs a helyére kerüljön.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés