Az ősz frizura önmagában nem öregíti a megjelenést, hiszen a nőiesség sok tényezőn múlik, elsősorban a kisugárzás az, ami rengeteget nyom a latban.

hirdetés

A test folyamatosan változik, de a nőiesség varázsa nem feltétlenül kopik meg az évek során. Sokan érzik úgy, hogy az öregedés látható jelei – akár az ősz hajszálak, akár a ráncok – lerombolják a jó megjelenést.

Bár való igaz, hogy a részletek alakítják az összképet, így nem lehet átsiklani felettük, de a nőiesség szempontjából nem csak a külsőségek számítanak, sokkal fontosabb az attitűd, és a megjelenést formáló személyiség, illetve kisugárzás.

A negyvenes korosztályon belül a legtöbb nő már deres hajjal rendelkezik, vagy egészen megőszült, mégis jól érzékelhető, hogy az ősz frizura hatvanon vagy hetvenen túl válik teljesen elfogadottá. Noha teljesen rendben van, ha valaki nem tud azonosulni az ezüstös tincsekkel, az sem érdemel kritikát, aki úgy dönt, hogy nem vállalja tovább a hajfestést.

Ötven év alatt csak kevés nő teszi meg ezt a lépést, amibe nyilván beleszól az is, hogy nem minden bőrtónushoz passzol a szürkéből őszbe hajló frizura, ahogy a hófehér sem, de sok esetben a társadalmi elvárások jelentik a visszatartó erőt.

Az őszülés ugyan az öregedési folyamat egyik külső jele, de nem egyenlő az öreges kinézettel. Erre csodásan rávilágít a gyönyörű 48 éves modell, Lisa Lane, aki jó pár éve felhagyott a hajfestéssel.

Az ősz frizura nem szab gátat a nőiesség kibontakozásának

Lisa Lane nem főállású modell, elsősorban textiltervező és grafikus, aki több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a szakmájában. Saját cégének útját egyengeti, emellett lételeme a sport, amin belül szeret új dolgokat kipróbálni.

Pár évvel ezelőtt vágott bele a rúdtáncedzésekbe, majd bővítette megszerzett tudását a cseppet sem egyszerű légtornával, amit azóta karikán és szalagon függeszkedve is végez. Tónusos alakján jól látszik, hogy lételeme a testmozgás, pedig egykor előképzettség és minimális rutin nélkül vágott bele az egészbe. Szerinte minden fejben dől el, valójában a nőiesség is. Pláne az, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben!

Remek tippje, hogy a „Bárcsak tehetném!” sóhajt egyszerű kijelentéssé kell formálni a „Kipróbálom!” hangos kimondásával. Valószínűleg a frizurájával kapcsolatban is így jutott dűlőre. Szerinte, ha már megfogant a gondolat, és beférkőzött a tudatba, akkor valóra kell váltani a belül érlelődő vágyat.

Bevallása szerint évekig élt úgy, hogy azt érezte, folyton versenyeznie kell azokkal, akik évtizedekkel fiatalabbak nála, különösen, hogy Hollywoodban lakott, és a környezete is ezt sugallta számára. Olyan változások miatt ostorozta magát, amelyek teljesen természetesek, ám a társadalmi elvárások miatt úgy érezte, egy negyvenes éveiben járó nőnek szégyellnie kell az öregedés jeleit.

Most ahelyett, hogy a fotókon látható szarkalábait filterezgetné, a gondolkodását formálgatja, így ma már képes tisztán látni önmagát. Rájött, hogy nem a nőiessége, csupán a barna hajszíne tűnt el, de az ősz frizura nincs ráhatással arra, hogyan érzi magát a bőrében. 2018-ban döntötte el, hogy felhagy a hajfestés mókuskerekével.

Nem csak ő maga és az öregedésről alkotott gondolkodásmódja, hanem a haja is nagy változáson ment keresztül. Idővel, ahogy fokozatosan lenőtt és lekopott a festék, és ahogy apránként vágatott a tincsekből, sokkal egészségesebb, élettel telibb lett a frizurája.

Bár az ősz frizura önmagában nem szab gátat annak, hogy érvényesülni tudjon a belülről fakadó nőiesség, a töredezett, seprűs végű, kiszáradt sörény bizony sokat ront a megjelenésen, függetlenül attól, hogy milyen színű.

Lisa Lane előtte-utána fotókkal szemlélteti, hogy nem feltétlenül formálja át a megjelenést az ősz haj. Ugyanúgy sminkeli magát, mint korábban, az öltözködési stílusán sem változtatott, és megőrizte tónusos alakját.

Tény, hogy ő szerencsés abból a szempontból, hogy cseppet sem sápasztja, inkább deríti az arcát az ezüstösen ősz frizura, így nem kell attól tartania, hogy idősebbnek tűnne a koránál.

Élénk tekintetével, ragyogó mosolyával és élettel teli kisugárzásával abszolút kortalan a külleme, de ehhez éppúgy hozzátesz a vonzó kellem, ami belőle árad.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés