Sokan festéssel igyekeznek elfedni az ezüstös töveket, míg manapság egyre többen vállalják fel a hamvasodó frizurát. Ez a gyönyörű blogger képeken dokumentálja az átalakulást, melyekkel bebizonyítja, hogy a lenőtt ősz haj cseppet sem kelt igénytelen hatást, sőt, különlegessé teheti a megjelenést.

hirdetés

Bár a társadalmi nézetek sokat változtak az elmúlt időszakban, az még mindig elmondható, hogy az ősz tincsek felvállalása meglepő és szokatlan lehet hatvan év alatt. Ennek ellenére egyre többen döntenek úgy, hogy felhagynak a folyamatos hajfestéssel, nem ölnek több energiát az újra és újra felbukkanó, ezüstösen csillogó tövek elfedésébe. Amennyiben valakinek passzol a bőrtónusához az ősz, hamvas frizura, cseppet sem kelt öregítő hatást az eredmény, sőt. Roppant sikkes és nőies lehet az összkép, különösen egy szép, finom sminkkel kombinálva.

A gyönyörű bloggernek elege lett a folyamatos fodrászkodásból, úgy döntött, hogy felvállalja ezüstös tincseit. Első fotóját akkor posztolta, amikor már hét hete nem festette a haját, azóta pedig kitartóan dokumentálja az átalakulás folyamatát. Jent egyáltalán nem érdekli, hogy mit gondolnak róla az emberek, megkönnyebbült, hogy végre nem akar senkinek megfelelni.

Így változik a frizura, ha lenöveszted

Hatalmas döntés belevágni az ősz tincsek lenövesztésébe, ugyanis a folyamat igencsak hosszadalmas. Évekig is eltarthat, mire teljesen eltűnik a festett hajszín, vagy az eredeti árnyalat megkopott, foltos változatán szép lassan eluralkodik a fehérség. A lenövés komótosan növekszik, és eleinte nem egyszerű úgy elkészíteni a tarka frizurát, hogy mutatós legyen az eredmény. Ám minél nagyobb sávban terjeszkedik az ősz lenövés, egyre különlegesebb lesz az összkép.

A gyönyörű blogger szinte hétről hétre dokumentálja az átalakulást, ezzel motivációként szolgál számos olyan nő számára, aki szintén a hajfestés elhagyásán gondolkozik. Érzéseit, gondolatait is gyakran megosztja követőivel, így bárki mélyebb betekintést kaphat a folyamat nehézségeibe és örömeibe.

Azon túl, hogy el kell engedni a megfelelési kényszert és muszáj búcsút inteni a korábbi megjelenésnek, érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy bizony alapos változáson megy keresztül a frizura, mégpedig nem annyi idő alatt, mint amikor fodrászhoz megy az ember és hipp-hopp átalakul. Nem csupán a szálak árnyalata változik meg, hanem azok állapota, tapintása és fénye éppúgy másnak hat majd, amikor ezüstössé válnak, majd teljesen kifehérednek.

Noha eleinte csupán a töveknél észlelhető a változás, már korán célszerű odafigyelni a haj egészséges állapotának megőrzésére. Az ősz frizura sérülékenyebb, szárazabb és durvább tapintású lehet. Az ápolása más technikákat és termékeket igényelhet, mint a festett vagy épp eredeti, még pigmentált színben pompázó verzió.

Nem mindegy, hogy milyen volt előzetesen

Fontos megemlíteni, hogy a festett hajhoz képest akár még javulhat is a helyzet, ha valaki elkezdi lenöveszteni az ősz tincseit. A folyamatos festegetés durván roncsolja a szálak állapotát, a vegyi anyagok szó szerint beivódnak a haj szerkezetébe. Az ősz lenövés elfedéséhez akár háromhetente is szükséges lehet egy frissítő festés, így a frizura hamar szárazzá, erőtlenné válhat.

A profi fodrászok egész ügyesen tudják kezelni ezt a helyzetet, ugyanis csak tőfestést alkalmaznak, így a haj hossza megmenekül a rendszeres kínzástól. Az otthoni ügyeskedés már neccesebb történet. Ha valaki csak a haja tövét festegeti rendszeresen, problémába ütközhet, pláne akkor, ha az eredeti, vagy a korábban festett hajszíne jóval sötétebb az ezüstös tincseknél. Az átmenet ebben az esetben látható lesz, hiszen a fodrász színkeverést alkalmaz, míg az otthon felvihető festékek színpalettája jóval kötöttebb.

A különböző hajfestések, más-más árnyalatok alkalmazása miatt a hajtömeg akár hat-hét színben is pompázhat, nem egyszerű otthon egységes eredményt elérni. Az ősz tincsek lenövesztésekor ez okozhat némi problémát. Arról nem is beszélve, hogy az idő múlásával a festék kopni kezd, a különböző színű rétegek egyre inkább láthatóvá válnak, ami sokszor zavaróbb, mint maga a lenövés. Éppen ezért szükség lehet egy teljes színkorrekcióra, még mielőtt belevágnál a folyamatba.

Jen már 22 hete nem festette a haját, a lenövése mostanra igencsak látványos lett.

Ilyen sikkes lehet a lenőtt ősz haj

A gyönyörű blogger nem csak motiváló üzenetekkel szolgál követőinek, a hajviseletek variálásához éppúgy remek tippeket ad. Számtalan alkalommal fonja be a haját, ilyenkor az ősz szálak és a festett részek játéka elképesztően izgalmassá teszi a megjelenést. Gyakran visz fel finom, nőies sminket, amitől még csodásabb az eredmény.

Kiemelt kép: jen.goes.grey/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés