Az ősz haj csodás alapot adhat számos divatos hajstílusnak, akkor is, ha nem túl hosszú, ugyanis akadnak olyan sikkes, könnyed frizurák, melyek abszolút ellensúlyozzák a deres, hófehér tincsek öregítő hatását. A blogger lépésről lépésre mutatja meg, hogyan készíti el kedvenc hajviseleteit.

hirdetés

Hogy mikor indul be az őszülés folyamata, az egyénenként eltérő lehet. Az életmód, a vitaminbevitel, a genetika és a káros szokások egyaránt befolyásolják a deresedés ütemét. Manapság egyre kevesebben foglalkoznak a vélt vagy éppen valós társadalmi elvárásokkal, s akár harmincévesen is bátran vállalják ezüstösen csillogó tincseiket.

Sokan választják azonban az ősz tincsektakargatását, és csak azért nem vágnak bele a hejfesték lenövesztésébe, mert attól félnek, hogy a hamvas frizura öregíti majd a megjelenésüket. Azonban cseppet sem törvényszerű, hogy az ezüstös tónus pluszéveket dobjon rá a megjelenésre. Vannak, akik már egészen fiatalon megtapasztalják az öregedés első jeleit, a genetikával pedig képtelenség felvenni a kesztyűt. A folyamatos hajfestés megoldást jelenthet, azonban egy idő után nagyon macerássá válik a folyamat, a csillogó tövek elrejtése pedig egyre nehezebb feladatnak bizonyul.

A gyönyörű blogger körülbelül három éve döntötte el, hogy nem bajlódik tovább a rendszeres festési procedúrával. Még nem volt negyvenéves, amikor felhagyott a lenövés takargatásával, mostanra pedig teljesen megszabadult a művi színtől, kifehéredett és deres tincsei abszolút természetes állapotukban pompáznak. Sokkal egészségesebb és dúsabb lett a haja, így egyáltalán nem bánta meg, hogy az átalakulás mellett döntött.

Ugyanaz az ősz haj, más-más stílusban: sikkes frizurák, öregítő hatás nélkül

A nőies kisugárzás fokozásához mindenképpen szükség van egy jól eltalált hajstílusra, ugyanis az előnytelen vágás őszülés nélkül is simán öregítheti a külsőt. A blogger nem sokat gondolkozott rajta, hogy milyen frizurát kérjen a fodrásztól, a klasszikus bob mellett voksolt. Többször megmutatta már, hogy számtalan variációban viselhető ez az egyszerű se nem rövid, se nem hosszú hajfazon.

Nem csupán azzal trükközik, hogy időnként egyenesen vagy éppen göndören viseli vállig érő tincseit. Mindennap bebizonyítja, hogy a bobfazonból rengeteg olyan sikkes, különleges és nőies frizura készíthető, amelyek ősz hajszín esetén kifejezetten feldobják a megjelenést. Minden hajstílusról videót tölt fel, lépésről lépésre mutatja meg, hogyan készíti el a menő hajviseleteket. A legtöbb változat hihetetlenül egyszerű, ebben a formában pedig a hamvas tincsek öregítő hatásától sem kell tartani!

Gyakran készít különböző fonatokat, melyek hihetetlenül megbolondítják a hétköznapi megjelenést. Csodásan mutatnak az ősz szálakkal, ugyanis ilyenkor a fény-árnyék játéka sokkal inkább érvényesülni tud.

Előfordul, hogy csak szimpla kiegészítőkkel teszi különlegesebbé a haját, nem gondolja túl a dolgokat, mégis mindig stílusos hatást kelt a frizurája.

Olyan hajkészítési módszereket mutat, amelyekhez még csak kézügyesség sem kell. Ehhez a nőies viselethez például csak néhány szilikonos hajgumira van szükség, s pár perc alatt úgy fest a hajtömeg, mintha fodrász dobta volna össze a romantikus, hamis fonással készült frizurakreációt.

Az egyszerű kontyokkal sem lehet mellényúlni, ráadásul a blogger szerint itt sem kell az ide-oda lógó szálak miatt aggódni. A hanyagul elkészített, laza konty elképesztően trendi manapság, a világosabb és sötétebb ősz szálak játéka pedig különösen sikkessé varázsolja a lezser frizurát.

Olyan apró trükkökkel éri el a sikkes összhatást, amihez tényleg nem kell profi fodrásznak lenni. Egyetlen hullámcsat segítségével hajpántot varázsol a saját frizurájából, a lépéseket pedig bárki könnyedén le tudja követni a videó alapján.

Érdemes ihletet meríteni a posztjaiból. Ezek a hajstílusok egy kis rutinnal akár pár perc leforgása alatt elkészülnek, s amilyen egyszerűek, legalább annyira feldobják a megjelenést. Nőiesek, izgalmasak és stílusosak, így az ősz haj a legkevésbé sem teszi slampossá vagy unalmassá a külsőt.

Kiemelt kép: roma_goes_ashy/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés