Amikor az ősz tincsek még nem veszik át teljesen az uralmat a sötét haj felett, könnyű felülni a hajfestés körhintájára, amiből aztán nincs kiszállás. A hamvas szálak elfedését a legtöbben még mindig egyfajta szükséges rossznak tartják, amit muszáj vállalni, ha fiatalosabb külsőt szeretne az ember lánya. A hamuszürke, deres frizura sajnos sokakat öregít, de akadnak olyan szerencsés nők, akiknek még ez is jól áll. Nem csak érett korban lehet sikkesen nőies a fehérrel tarkított hajkorona!

hirdetés

Rengeteg nő még mindig nehezen tudja elképzelni az ápolt, nőies és fiatalos megjelenést természetesen deres frizurával, ami néhány esetben nem csak az életkorról árulkodik, hanem jóval idősebbnek mutatja viselőjét.

Az ezüstös, őszbe hajló tincsek még mindig mumusnak számítanak, annak ellenére, hogy a divat végre eljutott arra a szintre, hogy képes pozitív hozzáállást tanúsítani az őszülés elfogadása iránt. Mindez a fehér hajú modelleknek, színésznőknek, és a hajfestéssel felhagyó szépségbloggereknek is köszönhető, akik jól példázzák, hogy az ezüstszürke haj milyen elegáns, szexi, és csodaszép tud lenni.

A deres, ősz frizura elképesztően nőies, ha ápolt és egészséges

Az őszülés gyakran nem akkor kopogtat, amikor megjelennek az első ráncok, hanem már jóval korábban beindul a folyamata. Bár az öregedés természetes velejárója, nem feltétlenül az idős korba való belépést jelenti, ezért is ésszerűtlen az a gondolat, miszerint a hamuszürkébe, fehérbe hajló tincsek csak hatvan év felett elfogadhatóak. Bárki elkezdhet korán őszülni, és életkortól függetlenül, sokak számára lehet előnyös az ezüstös frizura. Nem az évek száma, inkább a bőrtónus, valamint a stílusos fazon, és az ápolt megjelenés számít.

Tény, hogy a deres haj felvállalása nem a kreolbőrűek műfaja. A sötétebb és a sárgás felhangú bőrárnyalathoz kevésbé passzol a hideg tónusú, ezüstös frizura, ami sok esetben sápasztja, fáradtnak mutatja, vagy öregíti viselőjét. Ám a világosabb, hűvösebb arcszínhez remekül illik az őszes beütésű, szürkés tincsektől tarkálló, natúr hajszín. Ehhez azonban nem árt megszabadulni a töredezett hajvégektől, és előcsalogatni a szálak egészséges csillogását.

Kristen, kétgyermekes anyukaként megunta a hajfestés örökös procedúráját. Világos, zöldes szeméhez, és barackos, hamvas arcbőréhez csodásan passzolnak a deres loknik. Divatos bob fazonját feldobja az ezüstös, deres szín, amit idejekorán kapott a természettől. Cseppet sem öregíti a szürkés frizura, sőt, csak még különlegesebbé teszi megjelenését.

Amber az egészséges életmód híve, és ezt a szemléletet a szépségápolásába is beültette. Hajának épsége fontosabb volt számára, mint a mesterségesen kreált hajszín, amit hajfestéssel tartott fenn, hosszú éveken keresztül. Mióta hagyta lenőni a festéket, sokkal erősebb és dúsabb a frizurája, ennek köszönhetően deres, hamuszürke tincsekkel is ragyogó és fiatalos a kinézete.

Asa szintén a természetes hajápolást tartja szem előtt. Hullámos fürtjei selymesen lágyak és csodálatosan fényesek, amitől erőt sugárzó a frizurája. Sötét tincsei már őszbe hajlanak, de őt, ez cseppet sem zavarja. Élénk, pink rúzsokkal teszi energikussá és fiatalossá a külsejét, és a színes szemüvegkeretet is szívesen bevállalja, amióta fehéres a hajkoronája.

Nikol szépségblogger és modell, aki szintén a sminkjével játszadozik, hogy frissé és nőiessé varázsolja megjelenését. Elképesztően elegáns benyomást kelt hamuszürke tincseivel, pedig az ő bőrárnyalata halványan ugyan, de sárgás felhangú, mégis remekül passzol hozzá a deres frizura ezzel a menő, divatos bob fazonnal.

Bár a legtöbb nő ódzkodik attól, hogy lenövessze deres, ősz haját, sokan vágynak arra, hogy megszabaduljanak a hajfestés béklyójától, és a fehér szálak miatti szégyenérzettől.

A divatban zajló változások, és a szépségbloggerek bátor elhatározása sokat segíthet abban, hogy az ezüstös frizura kortól függetlenül éppolyan elfogadottá váljon, mint bármelyik hajszín a szőkétől a feketéig.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés