A liftinghatású smink fiatalító tulajdonsága legfőképp nem a mesterkélt, vastag fedésben, hanem a színharmóniában rejlik, a profi sminkesek az arc magasabban fekvő, világos területeinek kiemelésével érik el, hogy a bőr feszesebbnek tűnjön. Ezek a nők teljesen átváltoztak a szakember segítségével.

hirdetés

A reggelente sebtében összedobott ötperces smink nagyon más, mint amit egy-egy alkalomra a profi sminkes kreál, a megfelelő alapozással ugyanis nem csak finomíthatók, lágyíthatók a vonások, hanem vastag fedés nélkül is egységesebbé tehető a bőrtónus.

Az érett bőr gyakran száraz, itt-ott petyhüdt, és a mimikai vonalak mentén jobban gyűrődik, mindezt figyelembe és kezelésbe veszi a kozmetikus, mielőtt feltenné a sminket. Már az arc előkészítésekor előkerülnek azok a termékek, melyek nemcsak hidratálják és rugalmasabbá varázsolják, hanem kissé feltöltik a bőrfelszínt. Erre a speciális primerek is képesek, de vannak olyan készítmények, melyek gyöngyházfénnyel, fényvisszaverő pigmentekkel érik el, hogy optikailag simábbnak, feszesebbnek tűnjön az arc.

Előtte-utána fotókon 8 nő átalakulása: a profi liftinghatású smink csodákra képes

Egy ügyes, profi sminkes szinte varázsol a különféle árnyalatú és textúrájú festékekkel, akár arra is képes, hogy teljesen megújítsa vendége külsejét.

A liftinghatású smink esetében nem mindegy, milyen eszközökkel, termékekkel dolgozik a sminkes, és mivel a bőr textúrája egyénfüggő, a legjobb, ha személyre szabott technikákkal dolgozik.

Az érett bőr alapozásakor leginkább selyemfényű, könnyed, lágy állagú készítmények jöhetnek szóba, melyek nem ülnek meg és csomósodnak össze a barázdákban. A korrektor árnyalata, felhelyezése sem mindegy, nagyon fontos, hogy a magasabb, világosabb területek hangsúlyozása ne legyen mesterkélt és túlzó, szinte olvadjon bele a bőrbe. Az árnyalással sem érdemes túlzásba esni, mindenkinek másfajta tónust bír el az arca, így van, akinél természetellenes hatást kelt a bronzosító.

Ma már rengetegféle trükkös technikával dolgoznak a sminkes szakemberek, így többféleképpen érik el, hogy az arc egységesebb tónusú és felületű legyen.

Amint az az előtte-utána fotókon is látszik, az érett bőr esetében a külső szemzugok optikai megemelése, a mimikai ráncok, vonalak finomítása, a pigmentfoltok és szemkörnyéki elszíneződések eltüntetése, valamint az ajkak finom vastagítása úgyszintén bejátszik a liftinghatású smink elkészítésekor. Már ezekkel az apró korrekciókkal is látványosan fiatalosabb, üdébb lesz az arc, míg a harmonikus színhatásnak köszönhetően szinte sugárzik.

A korrektor felvitele meghatározó lépés a liftinghatású smink esetében, a profi sminkesek egyik-másik egyszerűbb trükkje a mindennapi gyors alapozásba is átültethető.

Ebben a videóban egy elterjedt sminktechnika látható, amely optikailag megemeli a külső száj- és szemzugokat, illetve feszesebbnek láttatja a bőrt. A csíkos hatás elkerülése érdekében a korrektor épp csak egy árnyalattal legyen világosabb a bőrtónusnál.

Az előtte-utána képek arra is rámutatnak, hogy nem minden esetben a drasztikus átalakítás a cél, olykor egy finom tuning is elég az arcnak, hogy frissebb legyen a megjelenés. Ráadásul az alkalmi sminkek egészen másként készülnek, mint a mindennapi viselésre szánt nappali verziók, így ezt szintén érdemes figyelembe venni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés