A tavaszi smink 50 felett már nem annyira a trendek követésén, mint inkább a kellemes, harmonikus színhasználaton és a finom összhatáson alapszik. Ehhez egyébként most a sminkdivat is remek ötletekkel szolgál, hiszen a klasszikus, natúr, szolidan üde szemfestés éppúgy szerepet kap benne.

hirdetés

Az idei sminktrendek alapvetően a természetes, könnyed vonalon mozognak, ami kifejezetten szerencsés, hiszen ezek az árnyalatok egyszerűen beilleszthetők a mindennapi megjelenésbe. Az apró ráncok, barázdák halványításához nincs szükség túlzó, több rétegből álló alapozásra, valamint a tekintet is akkor hat üdébbnek, ha finom, természetességet sugalló tónusokkal kerül kiemelésre.

Leginkább a kevesebb néha több elve érvényesül a tavaszi sminkek terén, a könnyen elsajátítható technikákhoz és az arc frissességét garantáló színválasztáshoz pedig remek segítséget nyújthat ez a vlogger, aki lépésről lépésre megmutatja, hogyan érdemes elkészíteni a tökéletes makeupot ötven felett.

 

Egy tavaszi smink sikere 50 felett a könnyed, üdítő hatásban rejlik

A legfontosabb lépés minden alkalommal a hidratáció, hiszen a kor előrehaladtával a bőr egyre szárazabbá válik, amitől különösen fakónak hat. A ragyogó, üde és teltebb eredményhez feltétlenül szükséges egy mélyen hidratáló kence.

Sokan nemigen használnak alapozót, ahogy a sminkes vlogger sem, ám egy könnyed, laza textúrájú kozmetikum látványosan egységessé varázsolja a bőrfelszínt. A színezett hidratálók hasonlóan remek lehetőségként szolgálnak, ha tavaszi sminkről van szó, hiszen két legyet ütnek egy csapásra.

 

A szemek környékét érdemes nude, finom színekkel kiemelni, így a tekintet nyitottá válik, valamint a természetes hatás sem vész el. Az egyszerű világosbarna árnyalatok, valamint a könnyed rózsaszín garantáltan tavaszivá varázsolja a sminket, ráadásul a legtöbbeknek kifejezetten jól áll.

Az igéző tekintethez nem szabad elfeledkezni a szemöldök kiemeléséről sem, hiszen anélkül nemigen kerül fókuszba ez a terület. Egy csinos szemöldökvonal rendkívül sokat dob az összképen, ráadásul nem is nagy ördöngösség megrajzolni, egyetlen apró trükk elegendő a ragyogó hatáshoz.

Az ajkakról sem szabad megfeledkezni, hiszen legalább annyi ápolást igényelnek ilyenkor, mint a téli szezonban. Érdemes egy nőies árnyalattal feldobni, így az arc egyik része sem lesz dominánsabb a másiknál, a teljes kép nagyon egységes, kifinomult és friss tavaszi hatást eredményez.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés