A bőröregedés egyik jellemzője a fellazult, megnyúlt, lelógó szemhéj, amit sokáig egy lapon sem lehetett emlegetni a füstös szemsmink klasszikus fajtáival. Tény, hogy másképp kell sminkelni az érett bőrt, ez a szakember ravasz, de cseppet sem bonyolult technikával valósítja meg az optikai liftinget.

hirdetés

A fekete szemkontúr és a sötét szemfestés szűkíti a tekintetet, és pont ez az, amit a nők többsége el akar kerülni lelógó szemhéj esetén. Bár a füstös szemsmink nem tilos, a fenti okokból a sminkesek zöme nem ajánlja a sötét, mély színekben játszó verzióit. Hosszú évekig csak a lágy, neutrális, világos és középtónusú árnyalatokkal rétegezett árnyalás szerepelt a köztudatban, már ami a megereszkedett szemhéj sminkelését illeti.

A lejjebb csúszott külső szemzug optikai megemelése azonban nem csak finom színekkel, hanem a festés technikájával is megvalósítható. A világhírű sminkes, Natasha Denona már több mint húsz éve van a szakmában, ez idő alatt nem csak a tanult alapozási és szemfestési módszereket fejlesztette tovább, hanem professzionális minőségű, saját kozmetikai termékeket is piacra dobott.

Gyönyörű, drámai füstös szemsmink, aminek a lelógó szemhéj sem jelenthet akadályt

Bár a probléma hasonló, a lelógó szemhéj nem egyenlő a rejtett változattal. Az előbbi a kor előrehaladtával, a mozgó szemhéj bőrredőinek megereszkedésével jelentkezik, az utóbbi pedig genetikailag örökölt adottság. Az öregedő bőr sminkelése valamivel nehezebb, mint a rejtett szemhéjé, noha mindkét esetben trükközni kell az ecsetvonásokkal. Különösen, ha erőteljesebb alkalmi sminkről van szó.

 

Natasha Denona azonban bebizonyítja, hogy a drámai, sötét és hideg színekből álló füstös szemsmink egy nagyon egyszerű csellel érett bőrön is jól működhet. A videóban látott technika elsajátításához kell ugyan gyakorlás, de nem lehetetlen eltanulni a mozdulatokat.

A szénfekete és kékes árnyalás tökéletesen passzol az ezüstös hajkorona hűvös tónusaihoz, míg a meleg árnyalatú alapozó ellensúlyozza a szemfestés fémes beütésű ridegségét. A szemkontúr és az árnyékok kanyarításával, tónusozásával éri el a sminkes, hogy a külső szemzugra rálógó redők optikailag megemelkedjenek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés