A megereszkedett szemhéj problémája sokakat elrettent a sminkeléstől, megfelelő ecsetkezeléssel és néhány apró trükkel azonban fiatalosabbá varázsolható a szemkörnyék.

hirdetés

Idővel a szemhéj petyhüdtté, ráncossá válik, és sokaknál megereszkedik, melynek következtében kicsit rálóg a külső szemzugra. Ettől a külső szemkontúr lekonyul, ami kissé szomorkás tekintetet eredményez. A rejtett szemhéj egészen más problémát takar, ami nem csak idősebb korban fordul elő.

Ilyenkor a szemhéj csak részben, vagy egyáltalán nem látszik, és a legtöbb szemfestési technikához támpontot nyújtó mélyítővonal rálóg a felső pillasorra. Mindkét esteben szűkebbnek látszik a szemrés, így a tekintet kevésbé hangsúlyos. Ám megfelelő sminkelési módszerekkel és színhasználattal szépen kiemelhető az arc ezen területe, és fiatalosabbá, élénkebbé tehető a kinézet.

Lelógó szemhéj esetén sem kell lemondani a szemfestésről

A sminkes édesanyján mutatja be a videóban, hogyan lehet optikailag feljebb húzni a szemhéj redőit, hogy hangsúlyosabb legyen a szemforma. A festésnél nem szabad megállni a szem fedett vonalánál, hanem azon túlhaladva kell tovább árnyékolni a szemgödröt.

Érdemes a festéket legalább a szempillasor és a rálógó szemhéj találkozásáig felvinni, majd a szemöldök irányába, vagy kifelé ívelő mozdulatokkal ajánlott elegyengetni és összemosni, hogy füstös hatást keltsen. Amennyiben kifejezetten a szem formájának átalakítása a cél, úgy javasolt természetesebb föld- vagy púderszíneket választani.

 

Optikailag nyitottabbá válik a tekintet, ha a csukott szemhéj központi részére egy világosabb, esetleg csillogó festék kerül fel, így nagyobb mélységet kölcsönözve a szemgödörnek. A dús, hosszú pillák szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy élénkebbnek és nyitottabbnak tűnjön a tekintet.

Cikkfotó: GettyImages

  • Megosztás:
hirdetés