Olykor elég egy előnyös fazonú, nőies frizura, valamint egy finom, jól eltalált smink, és máris teljes az átalakulás. Egyénenként mindenkit más vezérel a változtatásra, ám a cél abszolút közös, a nőies, sikkes külső és a határozott, magabiztos megjelenés. Ehhez nem feltétlenül kell a teljes ruhatárat lecserélni, a fodrász és a kozmetikus is sokat segíthet abban, hogy harmonikus legyen az összkép.

hirdetés

Friss, előnyös frizura, nőies smink: máris teljes az átalakulás

Van, aki éveken át kísérletezik különféle frizurákkal, mégsem találja meg a számára előnyös színárnyalatot és fazont, míg más megmarad egyetlen vágásnál, ami valamikor már bevált, és emiatt biztonságosabbnak tűnik számára, ha mindig ugyanazt választja. Ugyanezek a sémák a smink terén is megfigyelhetők. Ám a kísérletezés és a biztonsági döntés terén sem árt figyelembe venni, hogy épp merre tart a belső változás, ezen felül pedig azt, hogy mi áll jól arcforma, színtípus, és stílus alapján.

Az ember stílusa, ízlése a személyiségével együtt formálódik, alakul az évek során, így megesik, hogy idővel nem tud azonosulni azzal a megjelenéssel, ami korábban passzolt hozzá. Minden életszakasznak megvannak a maga szépségei, s az idő múlásával célszerű átformálni a már jól megszokott dolgokat. Az egykor bevált hajstílus unalmassá válhat, valamint az addig szuperül működő sminktermékek sem feltétlenül válnak be igazán.

Míg tinédzserkorban szinte reflexből jön a folyamatos megújulás, az izgalmas és sokszor merész fazonok bevetése, az idő múlásával egyre nehezebbé válik a változtatás. Még csak nem is kell görcsösen ragaszkodni egy adott stílushoz, mégis nehéz elhatároznia magát az ember lányának arra, hogy megújítsa külsejét.

Márpedig egy kis frissítés mindig jót tesz, nem csak a stílusújító hatás miatt érdemes új hajfazont vágatni, vagy épp más tónusokkal és textúrákkal sminkelni. A lélekre szintén remek hatással van a változás, magabiztosságot kölcsönözhet, ha külsőleg is megerősítést kap a belülről fakadó nőiesség.

Ezek a nők bevállalták az átváltozást, noha mindegyiküket más vezérelt arra, hogy a fodrászra és a sminkesre bízzák magukat.

 

Egyiküket a lányai nevezték be az átalakítós procedúrára, másikuk saját magát lepte meg, hogy jobban érezze magát a bőrében. Ötven felett sokak számára okoz fejtörést az őszülés folyamata is, hogy az ezüstösen csillogó szálakat hogyan lehet ízlésesen elfedni. Az életkörülmények változása miatt is többen éreznek késztetést arra, hogy megújult külsővel vágjanak bele az új kihívásokba.

Bár más-más háttérrel, de mind a hatan ugyanabból a célból érkeztek. A profi smink és a sikkes hajvágás egészen elképesztően átalakította a megjelenésüket, a különbség szó szerint döbbenetes. Néha elegendő egy minimális változtatás ahhoz, hogy a frizura és a makeup kiemelje az előnyös vonásokat.

A nőiesség számos módon kiemelhető, felerősíthető a megjelenésben, de a legfontosabb, hogy a változtatás a belső egyéniséget tükrözze, legalábbis összhangban álljon azzal. Éppen ezért, csupán a trendek követése nem mindig célravezető, az egyénre szabott stílusváltáson van a hangsúly.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés