Idén sokféle sminktrend szárnyra kapott, közöttük az egyik legnépszerűbb technika igencsak beteg ötletnek tűnik elsőre, mégis roppant népszerű. Az egyetlen rétegben felvitt smink óriási sláger lett a közösségi médiában, szinte minden blogger és vlogger kipróbálta. Na de minek köszönheti az elképesztő méretűre duzzadt rajongótáborát?

hirdetés

A furcsa, de roppant népszerű sminktrend lényege, hogy a korrektor, az alapozó, a kontúrozó árnyaló és a pirosító egyetlen rétegben kerül fel az arcra, vagyis nem egymásra kenve. A sminktermékek sorrendjében eddig is történt változás, egyes irányzatok szerint a korrektor az alapozó alá való, míg más divatáramlatok elvei alapján az alapozó rétegére kell felvinni, különösen, ha a szem környékének frissítésére szolgál. Ugyanígy már a pirosító helye sem egyértelmű a folyton alakuló sorrendben.

A pöttyözős technika ugyan nem új keletű a sminkelésben, de a rétegek összevonása viszonylag frissnek számít. Így, mondjuk, nem kell azon aggódni, hogy egyik lépést melyiknek muszáj követnie. Egyszerű, hiszen a korrektortól kezdve az alapozóig minden egyszerre kerül fel, majd ecsettel alaposan összedolgozza az ember lánya. Első blikkre nehéz elképzelni, hogy a pirosító, a bronzosító, a korrektor és a highlighter összemosásával egy finom smink fog kibontakozni a cirkuszi bohócarc helyett, de meglepően jól működik a technika.

Elképesztő, mit tud a furcsa sminktrend! – Finom, természetes hatást ad

A sminktermékek pöttyözős felvitele igencsak időhatékony megoldás, ugyanis megkönnyíti a sminkelést, hogy minden egyszerre landol az arcon, nem kell rétegezni a festékeket. Az ecsettel való eldolgozás már nem annyira gyors, egy sűrű, kapkodós reggelen nem biztos, hogy el tudnánk képzelni az efféle pepecselést.

 

A sminkes vlogger szerint kifejezetten előny, hogy ebben a formában sokkal kevesebb alapozót kell használni, ezáltal nemcsak természetesebb az összhatás, hanem a kozmetikai termékek is tovább tartanak. Kis hátránya, hogy a festékek összedolgozása után eléggé fénylik az arc, ám ez egy leheletnyi púderrel orvosolható.

Mivel minden egyetlen rétegben kerül fel a bőrre, még erős fényben sem tűnik texturáltnak a felülete, nem ül meg a pórusokban a sok sminkréteg. Szerintünk meggyőző az eredmény, leheletfinom, természetes hatású smink kerekedett belőle, persze az sem mindegy, milyen alapozóval és színekkel dolgozik az ember. A bőrtónushoz tökéletesen passzoló árnyalatok ebben az esetben a szokottnál is fontosabbak. Máskülönben csak koszos maszatolás lesz az egész.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés