Egy gyors smink nem csupán elképesztően sikkessé teheti a megjelenést, fiatalító hatásával látványosan megemelheti az elmászott kontúrokat is. Noha ez csak optikai illúzió, összességében mégis roppant nőiessé varázsolja a kisugárzást, éveket farag le a korból, miközben gyönyörűen hangsúlyozza az előnyös vonásokat. Nem kell hozzá sminkmesternek lenni, hogy lenyűgöző legyen az eredmény.

hirdetés

Egy finom, visszafogott smink bármikor jól jön, a szimpla hétköznapokon és fontosabb események alkalmával éppúgy feldobja a megjelenést. Nem feltétlenül kell agyonkomponált cicoma ahhoz, hogy üdítően fessen az ember lánya, a legtöbb esetben egy gyors, egyszerűen elkészíthető makeup is tökéletesen megállja a helyét.

A gyorsaság nem feltétlenül jelenti, hogy az eredmény egy összecsapott maszlag lesz. A megfelelő technikával és minimális gyakorlattal a kézben olyan visszafogott, kifinomult smink készíthető, amely optikailag megemeli az elmászott kontúrokat, ennek köszönhetően pedig fiatalabbnak láttatja az arcot.

A videóban a vlogger lépésről lépésre mutatja meg, hogy hogyan készül a gyönyörű, hétköznapi liftinghatású smink. Mivel csupán a fél arcán veti be a hasznos sminktrükköket, a különbség szemmel látható, igencsak jól érzékelhető.

 

Egy gyors, fiatalító hatású smink egyszerű trükkökre épül

Az öregedés abszolút természetes folyamat, az idő múlásával a bőr veszít a rugalmasságából, ezáltal a feszes vonások látványosan megereszkednek. Az, hogy kinél mikor jelentkeznek a jelek, leginkább a genetikán múlik, de az életmód és az arcápolási praktikák éppúgy beleszólnak a folyamatba.

A sminkelési szokásokat célszerű ehhez igazítani. Ami évekkel ezelőtt bevált és gyönyörű összképet eredményezett, idővel háttérbe szoríthatja az előnyös, szép vonásokat. Sokan próbálkoznak különböző kezelésekkel, így szeretnék eltüntetni vagy legalább halványítani a barázdákat, visszaállítani a megereszkedett bőrt. Nem feltétlenül kell invazív procedúrákat kipróbálni, sokszor egy finom smink is elegendő ahhoz, hogy az arc optikailag akár éveket fiatalodjon.

A titok a megfelelő technikában rejlik, amelyhez nem szükséges profi kézügyesség vagy sminkmester. Habár a gyors sminkekből sokan kihagyják, a szemöldök ügyes formázásával tágabbra nyílik a tekintet, a szemkörnyéki terület feszesebbnek, üdébbnek hat. Érdemes felfelé fésülni a szálakat, s egy erőteljesebb, emeltebb ívet adni a formának.

 

A legnagyobb hangsúly egyértelműen a kontúrozáson van. Az ügyesen húzgált vonalak szinte teljesen átalakíthatják az arc karakterét, tehát a megereszkedett vonásokat is képesek optikailag megemelni. A videóban látható lépéseket követve a folyamat egyszerűen kivitelezhető, ráadásul nincs szükség százféle árnyalatra ahhoz, hogy megkapd a várt eredményt.

A szemhéjfestés szintén nélkülözhetetlen, ha a megereszkedett bőr optikai feszesítése a cél, ugyanis a tekintet nyitottsága abszolút hozzájárul a fiatalos, üde megjelenéshez. Nem csupán a felkent árnyalatok teszik liftinghatásúvá a sminket, a szemceruza használata szintén sarkalatos pontja a folyamatnak. A cicaszemet célszerű egy felfelé ívelő vonallal elkészíteni, így az arc tónusai látványosan megemelkednek. A szempillákról sem szabad elfelejtkezni a smink készítésekor, hiszen a hosszú, íves pillák csak tovább fokozzák a liftinghatást.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés