A szélfútta, laza konty egyszerűen, játszi könnyedséggel elkészíthető Chris Appleton segítségével. Pár pillanat az egész!

hirdetés

Bár stílusa szerint könnyed és laza struktúrájú, a szélfútta konty mégis ledönthetetlen, betonerős alapokon áll a divat körforgásában, töretlen népszerűségét pedig annak is köszönheti, hogy viszonylag egyszerűen megalkotható hosszú hajból.

A sztárok kedvenc fodrásza, Chris Appleton nem csak a látványosan dizájnos színpadi hajstílusokhoz ért, a mindennapi frizurák elkészítése kapcsán szintén remek tippekkel látja el a nőket. Azt nem tudjuk, hogy Jennifer Lopez és Kim Kardashian szélfútta magas kontyait milyen technikával készíti el egy-egy alkalomra, de a gyors verzióhoz szuper trükköt mutat videójában.

Így rittyenthető össze a laza konty zseniálisan egyszerűen: pár lépésben elérhető a dús hatás

A laza konty hátulütője, hogy vékony szálú, könnyen lelapuló hajból nem minden esetben mutat olyan jól. Kell egy kis tuning a tincseknek, amihez szükség lehet hajsütő vasra, esetleg lágy tupírra. A lényeg, hogy textúrát kapjon a könnyen szétcsúszkáló, erőtlen haj, csak úgy lehet furfangosan felpolcolni a fejtetőre.

A sztárfodrász azonban ennél gyorsabb és hatékonyabb megoldást kínál, lényegében nem kell vesződni a haj előkészítésével, besütésével vagy becsavarásával. Csak helyezd középre a választékot, két oldalt készíts egy-egy zuhanyzókontyot a fejed tetején, majd az egyik hurkot húzd át a másikon, és hajtűvel rögzítsd hátul a kilógó végeket.

Kicsit dolgozd össze az ujjaiddal a konty struktúráját, hogy kellően laza és könnyed legyen, ezáltal megvalósul a szélfútta hatás. Az arcot keretező szálakat kis kefével rendezd el, végül alkoholmentes hajlakkal rögzítsd az eredményt.

Nagyon ügyelj arra, hogy milyen hajfixálót használsz, hiszen ennek a frizurának a lényege a természetesen kusza, laza stílus. Amennyiben összeragadnak a szálak, az egész összkép nehézkessé válhat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés