A laza konty örök kedvenc, különösen a hosszú hajú hölgyek életében, de annak tökéletes megalkotásába néha beletörik a bicskánk. Videóval mutatjuk, mi a szélfútta frizura elkészítésének a titka.

hirdetés

 

Bizonyára jártál már úgy, hogy ébredés után, vagy épp zuhanyzás előtt csak gyorsan összedobtál egy kontyot, hogy ne legyen útban a hajad, ügyet sem vetve arra, milyen formát ölt az a fejed búbján. Majd kicsivel később ámulva fedezted fel, hogy egy mestermű készült, de amint lazult a konty, sehogy sem sikerült reprodukálni azt.

Nos, a sikertelen próbálkozásoknak ezennel vége, vagy ha nem próbáltad még, most azonnal beleszerethetsz ebbe a bájosan rendetlen, de nem slamposan kócos hajviseletbe, ugyanis a cikkünkben található videó segítségével lépésenként sajátíthatod el a rém egyszerű mozdulatokat. Itt az ideje rutinná tenni mindazt, ami eddig csak időnként, véletlenül sikerült, a jó szerencsének köszönhetően!

A laza hatású konty egyszerű és mutatós, és sokféle variációban elkészülhet

Ahhoz, hogy sikerüljön ez a frizura, egy elasztikus hajgumira van szükség, olyanra, ami bírja a strapát, nehogy időközben mondja fel a szolgálatot. A konty úgy indul, mint egy copf, azonban,  mielőtt a haj teljes hossza átcsúszik a hajgumi hurkán, egy mozdulattal legalább még egyszer körbe kell fogni vele a tincseket. Néhány próbálkozásba beletelhet, amíg eléred a kívánt hatást, ezért nem szabad csüggedni, ha elsőre nem sikerül.

Nem érdemes a kontyot pontosan a fej tetejére helyezni, ez alkalommal  ajánlatos a fejcsúcsra összpontosítani.

A szélfútta hatás

Amint kész a konty, kézzel lazítható a gumival összefogott és a fejhez simuló hajtincsek szorossága. Utóbbit a következő módon lehet megtenni: az ujjakat finoman mélyítsd bele a hajba, összefogva azzal néhány tincset, amit óvatosan húzgáld meg, felturbózva kicsit a volument. Közben érdemes ellenfogni a kontyra a másik kézzel, hogy az véletlenül se bomoljon ki. 

A videó hat kontykészítési technikát mutat be, lássuk, mennyit sikerül megalkotni belőle:

 

Az ördög a részletekben rejlik

A babahajak természetesen ilyenkor nagyobb teret kapnak arra, hogy égnek álljanak. Ez esetben félretehető a hajspray, mert az túlságosan elnehezítené az amúgy vékony és apró hajszálakat. Helyette fésülő mozdulatokkal alkalmazhatsz egy finoman hajzselébe mártott fogkefét a szálak lesimításához, de a videóban szereplő átlátszó, applikátoros szemöldökgél is használható kedv szerint.

Néhány középhosszúságú tincset nyugodtan ki lehet húzni az arc felőli hajvonal mentén, természetesebbé téve a megjelenést. Illetve, ha szükséges, a kontyból túlságosan kilógó tincsek rögzíthetők hullámcsattal.

Ha nem frissen mosott a hajad, akkor a teljes procedúra előtt fújj a hajtövekre száraz sampont, borzold fel kissé őket, ezzel is segítve azt, hogy ne lapuljon úgy a fejbőrhöz frizurád.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés